Pe măsură ce îmbătrânim, funcţiile cerebrale încetinesc, iar capacitatea de concentrare şi memoria sunt afectate.Cercetătorii americani de la Universitatea din Boston au descoperit două alimente care încetinesc procesul de îmbătrânire al creierului: carnea de pui şi ouăle.

Aceste două alimente sunt bogate în vitamine din compexul B, care protejează creierul, prevenind îmbătrânirea lui prematură.

În urma cercetării, oamenii de ştiinţă au descoperit că persoanele care au urmat o dietă bogată în colină (vitamina B8), au avut rezultate mai bune la testele de memorie.

De asemenea, aceştia au un risc mai mic de a suferi din cauza unor modificări ale creierului asociate cu demenţa, spre deosebire de persoanele care au o dietă săracă în vitamina B8.

Totodată, alte studii arată co o dietă bogată în peşte de apă sărată, legume, soia, lapte şi în ulei de măsline protejează memoria.

Autorul studiului Rhoda Au şi echipa sa de cercetători au realizat acest studiu pe un eşantion de 1.400 de adulţi, cu vârste cuprinse între 36 şi 83 de ani. Voluntarii au fost monitorizaţi timp de 10 ani.