Stil de viata&dieta / Ingrijire »

VIDEO: Uleiul de argan, “aur” pentru piele şi păr

Autor: Andreea Tudorică | 25 iulie, 11:45 | 20 comentarii

Într-o lume în care toată lumea aleargă după produse-minune care să te păstreze tânăr şi frumos cât mai mult timp, uleiul de argan pare să fie un regele produselor de îngrijire. Numit şi “aurul Marocului”, uleiul de argan este un adevărat aliat al frumuseţii.


Uleiul de argan emoliază, creează o barieră împotriva evaporării apei din ţesuturi şi în felul acesta asigură hidratarea corectă a pielii. La nivelul scalpului îndepărtează cojiţele de seboree într-un mod delicat şi reface textura firelor de păr agresate de vopsit sau ondulatul permanent.

Dacă vrei o piele fără cusur şi de invidiat, fă-ţi un obicei din a folosi zilnic uleiul de argan. El poate fi găsit şi în unele loţiuni, deşi multe femei îl preferă în stare pură. Astfel el poate fi absorbit foarte uşor de piele.

Hidratează şi menţine pielea tânără

Îndepărtează seara machiajul cu lapte demachiant, în care poţi picura, opţional, câteva picături de ulei de argan. Apoi, după ce ai curăţat bine pielea, masează-ţi tenul cu câţiva stropi de ulei de argan pur, pentru o hidratare intensă.

Dacă ai pielea sensibilă  şi foarte uscată, insistă şi dimineaţa şi seara, pe faţă şi pe gât, pentru o acţiune suplimentară de regenerare a pielii şi estompare a semnelor de îmbătrânire. Pentru un efect în plus, dă-ţi cu câteva picături de ulei de argan pe buzele crăpate, printr-un masaj blând până este absorbit.

Mâini mai catifelate

Mâinile sunt cele mai expuse gerului şi vântului pe timpul iernii. Dar nu numai. Ele sunt afectate în permanenţă de detergenţii cu care intră în contact. De aceea îţi recomandăm un săpun cu ulei de argan. De asemenea, poţi folosi o cremă care are şi ulei de argan în componenţă. Ea are un efect nutritiv şi vei obţine o piele moale şi catifelată datorită conţinutului bogat de vitamina E.

Iată ce mai poţi face: spală-te bine pe mâini, apoi înmoaie-le pentru 15 minute o dată sau de mai multe ori pe săptămână într-un amestec din ulei de argan şi suc de lămâie, în părţi egale.

Dacă unghiile sunt casante, înmoaie mâinile în fiecare zi într-o combinaţie de ulei de argan şi zeamă de lămâie în părţi egale. Poţi refolosi amestecul păstrându-ltimp de o săptămână într-un recipient curat. Aceeaşi soluţie o poţi folosi, la fel de des, dacă ai călcâie aspre.

Secretul părului mătăsos

Vigoarea firului de păr poate fi redată dacă îl “răsfeţi” din când în când cu câteva picături din “aurul deşertului”. Soluţia este perfect valabilă şi în cazul deteriorării firului de păr din cauza efectului deshidratant al vântului sau vopselelor.

Ca să devină moale şi mătăsos, aplică ulei de argan pe păr şi pe pielea capului. Masează uşor şi piaptănă părul. Astfel, uleiul va fi repartizat uniform pe toate firele. Prinde-ţi părul într-un prosop cald şi lasă să acţioneze pentru 15-20 de minute. Spală apoi părul cu şampon şi clăteşte.

Relaxează-te cu un masaj

Încălzeşte uleiul între palme pentru a-i facilita alunecarea pe corp. După curăţarea pielii, masaţi cu ulei până când acesta intră în piele. Opţional, poţi adăuga câteva picături de esenţă parfumată pentru o aromă plăcută.

Acest masaj te ajută să te relaxezi după o zi tensionată. Aplicat des, uleiul de argan poate ajuta la prevenirea sau tratarea vergeturilor. La fel de succes poate fi considerat şi tratamentul cu ulei de argan în tratamentele împotriva acneei, varicelei sau arsurilor.  

Arborele de argan creşte doar în Maroc

Uleiul de argan se obţine din arborele de argan care nu creşte decât în regiunea de sud-vest a Marocului. Caprele marocane au fost primele “instrumente” de măcinare a fructelor de argan, care au coaja extrem de tare şi care nu puteau fi zdrobite cu uşurinţă. Astfel, până nu demult, localnicii culegeau din excrementele lor aceste fructe, care în urma procesului de digestie, deveneau mai uşor de spart.

Astăzi, extracţia uleiului se face în condiţii sanitare şi de igienă, cu maşini speciale, deşi afacerea cu ulei de argan s-a păstrat în sânul unor familii de localnici care continuă procedee tradiţionale de măcinare, prăjire şi extragere a uleiului. Arborele de argan este o specie ameninţată de defrişări. UNESCO a declarat pădurea de argan rezervaţie a biosferei, iar din 1999 a numit arborele ca fiind patrimoniu mondial.

Bine de ştiut

Este nevoie de 32 de kilograme de fructe pentru producerea unui litru de ulei de argan.

Pont

Atunci când foloseşti uleiul de argan pentru ten, lasă să acţioneze 15 minute, apoi îndepărtează excesul prin tamponare cu un absorbant.

Dr. Mihaela Leventer, medic dermatology “Dr Leventer Centre”, Bucureşti
[email protected]

 

Uleiul de argan, ideal iarna

Bogat în acizi graşi şi vitamine benefice pentru piele precum vitamina A, E şi F, uleiul de argan contribuie la catifelarea suprafeţei cutanate şi la vindecarea unor răni superficiale. Este indicat pentru masaj, pentru utilizare pe mucoasa genitală în perioada de menopauză. În produsele cosmetice este utilizat în cremele antiîmbătrânire, în măştile de păr şi în produsele de masaj.

Este un produs nealergen şi neiritant. Nu orice persoană poate folosi creme de faţă cu ulei de argan, pentru că acestea sunt prea grase şi pot îmbâcsi porii celor cu ten gras. În sezonul rece, pielea se usucă excesiv din cauza frecării cu hainele şi din cauza urmelor fine de detergent din obiectele de îmbrăcăminte.

De aceea, recomand utilizarea unor produse cosmetice mai grase pe zonele acoperite de haine, pentru emoliere şi reducerea senzaţiei de mâncărime, dar şi pe zonele descoperite la temperaturi scăzute, de exemplu pe obrajii copiilor care ies la joacă.

Info
Uleiul folosit în cosmetică este obţinut din boabe de naturale de argan, iar cel folosit în alimentaţie este procesat.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Monica | 08 ianuarie 2014, 14:04
Recomand cu caldura uleiul de argan de la www.arganic.ro, e cel mai bun pe care l-am incercat. Mai au si ulei de argan cu diverse esente, cum e cel de trandafir, e minunat.
2 Postat de: Geanina | 25 martie 2014, 08:23
Am utilizat de mai multe ori ulei de argan si trebuie sa recunosc ca nu intotdeauna pretul corepsunde calitatii. Am gasit un infografic foarte dragut care te invata cateva metode sa verifici daca este unul fals sau unul bun
http://www.cumparbio.ro/blog/7-semne-ulei-de-argan-fals/
3 Postat de: Andreea | 25 iulie 2014, 20:56
Eu va invit in noul meu magazin online de comori marocane
www.biocosmeticemaroc.ro. Produsele sun in primul rand testate de mine.
4 Postat de: Georgi | 08 octombrie 2014, 02:03
Seriozitate maxima! Contract legal si incheiat imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi oameni lucreaza deja cu noi! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cei care au inceput activitatea sunt foarte multumiti! Lucrati 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Va trimitem detalii dupa ce expediati textul "Info" la adresa de email: [email protected]
5 Postat de: Simonity | 08 noiembrie 2014, 07:30
Foarte frumosa prezentarea ta! Te invit sa citesti despre produsele pe baza uleiului de argan descoperite de mine: http://www.simonity.com/2014/10/food-for-skin/and http://www.simonity.com/2014/07/nashi-argan/. Astept opiniile tale! Succes!
Pagina comentarii: 
Adauga un comentariu »