Remedii naturiste / Puterea plantelor »

VIDEO Tapioca îmbunătățește circulația sângelui

Autor: Marina Ionescu | 20 martie, 11:15 | 0 comentarii

Este un amidon obținut prin uscarea și prelucrarea rădăcinii unui arbust tropical care se numește „cassava“. Alte denumiri  ale sale sunt „yuka“ sau „manioc”. Nu este o plantă tipic românească, ci este originară din nordul Braziliei, ajungând de-a lungul anilor să fie „adoptată“ în întreaga lume.


Maniocul, din care se extrage tapioca, este considerat  „cartoful continentului negru“ și se spune că, dacă îl mănânci sub diferite forme, îți conferă energie, datorită amidonului pe care-l conține.

Nu conține gluten

Pentru că nu are gluten, tapioca, este foarte ușor digerată de către stomac. Are numeroase beneficii asupra organismului, având rol antiseptic, cicatrizant dar și dezinfectant. Dacă se fierbe, fie în lapte sau apă, va deveni ca un fel de gelatină, fiind utilizată la gătitul deserturilor.

Știai că...

...mămicile din întreaga lume obișnuiesc să adauge făina de tapioca sau perle de tapioca (vezi foto) în alimentația sugarilor, începând de la 8 luni?

Bogată în carbohidrați

Are un nivel scăzut al sodiului, colesterolului și al grăsimilor saturate. De asemenea, conține proteine și fibre, cât și complex de B-uri, fier, calciu, cupru, seleniu, mangan. O cană cu preparat din făină de tapioca are aproape 45% din nivelul optim de carbohidrați pentru dieta zilnică.

Îi ajută pe cei care vor să se îngrașe

Multe persoane doresc să slăbească, însă, dacă tu reprezinți exact opusul, nutriționiștii susțin că acest extract din manioc te poate ajuta să pui câteva kilograme. Acest lucru se poate întâmpla datorită faptului că are de 2 ori mai multe calorii decât cartofii, însă conține mai puține proteine și grăsimi față de cereale.

Consumul de tapioca duce la îmbunătățirea circulației sângelui, dar și la creșterea numărului de celule roșii. Se spune că te potejează de diabet, îmbunățește metabolismul, previne Alzeimerul. Tot acest aliment protejează sănătatea inimii și ajută la digestie.

Atenție!

Deși este benefică sănătății, cunoscătorii ridică un semnal de alarmă în legătură cu substanțele otrăvitoare ale acestei rădăcini. Este foarte important s-o prepari corect și s-o cumperi din surse sigure (magazine naturiste). Nu trebuie consumată fără a cere sfatul medicului și a unui nutriționist.

Maniocul nu se consumă crud! Rădăcina lui se poate confunda cu cea de turmeric. Dacă ești însărcinată sau alăptezi întreabă medicul dacă îl poți consuma.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »