Stil de viata&dieta / Nutritie »

VIDEO: Lista alimentelor care afectează creierul

Autor: E.D. | 27 aprilie, 08:10 | 4 comentarii | 12311 vizualizari

Poate că ai auzit că o serie de alimente îmbunătățesc IQ-ul, însă știai că altele afectează creierul? În cele ce urmează, află ce produse nu este indicat să incluzi în dieta zilnică.


Zahărul

Deși atunci când consumăm zahăr avem impresia că ne putem concentra mai ușor, specialiștii atrag atenția că efectul nu este de durată. Din contră, o dietă bogată în zaharuri scade activitatea creierului, întrucât reduce capacitatea insulinei de a ajuta celule creierului să folosească zahărul pentru procesarea gândurilor și a emoțiilor.

Carnea roșie și untul

Și dieta bogată în grăsimi ”rele” are un impact negativ asupra creierului, afectând funcțiile cognitive. Un studiu efectuat de cercetătorii de la Harvard pe un eșantion de peste șase mii de persoane arată că femeile care au mâncat în mod constant alimente bogate în grăsimi saturate au avut rezultate mai slabe la testele de memorie, spre deosebire de cele care nu au consumat grăsimi.

În plus, persoanele care au optat pentru dietele bogate în grăsimi mononesaturate au obținut rezultate mult mai bune. Cercetătorii susțin că aceste grăsimi au rolul de a menține sănătatea organismului, inclusiv a creierului.

Alimentele de tip fast-food

Alte studii arată că persoanele care consumă alimente de tip fast-food, își reduc coeficientul de inteligență în timp, spre deosebire de cei care au o alimentație sănătoasă, bogată în substanțe nutritive necesare creierului.

Nu elimina carbohidrații din dietă!

Organismul are nevoie de carbohidrați pentru a funcționa în mod corespunzător, motiv pentru care este indicat să nu îi excluzi din dieta de zi cu zi. La nivelul creierului, carbohidrații susțin funcțiile cognitive, printre care capacitate de memorare și concentrare.

Totuși, pentru a preveni creșterea în greutate, optează petnru carbohidrații complecși care se găsesc în produsele preparate din făină integral, orez brun și quinoa.

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Audionova | 13 octombrie 2014, 06:59
Sanatatea ta este esentiala, iar auzul face parte din simturile tale perceptuale.Vino acum intr-unul din cele 42 de centre specializate Audionova pentru testarea auzului si pentru a-ti oferi cele mai performante aparate auditive.De 15 ani, iti redam auzul!Pentru mai multe detalii si informatii, ne puteti contacta la nr 021.211.11.10 si pe pagina de Facebook.com/AudionovaRomania
2 Postat de: Stanca | 03 februarie 2015, 10:21
Cea mai accesibila oferta de lucru! Suntem in continua extindere, cu mari perspective pentru perioada urmatoare! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: stanca.laurentiu@gmail.com
3 Postat de: Burdy | 03 februarie 2015, 21:07
Oferta locuri de munca pentru toti! Veti gasi din ce in ce mai multi oameni care lucreaza cu noi, pentru ca oferta noastra este absolut serioasa! Contract legal oferit din start! Dovada platii disponibila imediat! Am expediat si primele castiguri! Oferta NU e joc piramidal si NU e MLM! Lucrati 3 ore pe zi ca operator online si incasati 300 dolari lunar! Pentru mai multe informatii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: burdy2oo8@yahoo.com
4 Postat de: Dana | 27 aprilie 2015, 05:58
Dacă te hotărăşti să mergi înainte, spre ţelul tău, trebuie să ai încredere în tine însuţi, să fii independent. Contează pe tine însuţi. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Născut pentru succes”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: dana_tweety2002@yahoo.com
Adauga un comentariu »