Viata sexuala / Sex&dragoste »

De ce doare actul sexual

Autor: Claudia Georgevici | 29 aprilie, 19:20 | 6 comentarii

 Infecţiile vaginale şi cele urinare, slaba lubrifiere şi herpesul sunt câţiva dintre factorii care pot afecta desfăşurarea unui raport intim.


 Durerea din timpul contactului sexual poate fi permanentă sau intermitentă, tulburarea afectând atât femeile, cât şi bărbaţii. De cele mai multe ori, problema se poate rezolva tratând boala care o provoacă.

Intensitatea durerii resimţite în timpul actului sexual depinde de factorul care o cauzează. La femei, chisturile ovariene, anexita, precum şi epiziotomia (tăiere chirurgicală făcută înainte de naştere în zona dintre vagin şi anus)  pot da disconfort în timpul contactului sexual.

Vaginismul

Este contracţia involuntară a muşchiului vaginului, afecţiune care îngreuneză penetrarea. Această problemă poate apărea de la primul contact intim sau poate surveni după o perioadă de activitate sexuală.

Endometrioza

Boală caracterizată prin prezenţa unui ţesut asemănător endometrului (mucoasă uterină) în afara localizării normale, endometrioza dă dureri abdominale şi disconfort în timpul actului sexual.

Bolile cu transmitere sexuală

Cele mai multe boli cu transmitere sexuală dau mâncărimi vaginale la femei şi scurgere de uretră la bărbaţi, simptome care produc dureri în timpul contactului intim. Una dintre acestea este herpesul, boală manifestată prin prezenţa unor băşici şi secreţii la nivelul organelor genitale.

Lubrifiere insuficientă

Apare fie din cauza excitaţiei insuficiente (preludiu prea scurt), fie din cauza unor modificări hormonale apărute la menopauză (scăderea nivelului de estrogen). De asemenea, slaba lubrifiere mai poate apărea din cauza administrării unor medicamente precum cele antihipertensive.

Infecţii urinare

În cazul ambelor sexe, infecţiile urinare pot duce la acte sexuale dureroase, din cauza inflamatiei şi iritaţiei locale. Astfel de infecţii se manifestă prin senzaţia de arsură la urinare şi prin nevoia de a merge frecvent la toaletă. La bărbaţi, infecţiile urinare produc usturime în timpul ejaculării.

Boli specific masculine

La bărbaţi, actul sexual dureros este cauzat în special de unele boli. Printre acestea, se numără: fimoza (prepuţul este prea strâmt, neputând fi retras în întregime la baza glandului), prostatita (afecţiune inflamatorie a prostatei) şi uretrita (infecţie a uretrei).

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Mihaela | 16 august 2011, 09:15
Persoane singure cautam parteneri pentru relatii serioase sau intilniri discrete in oras,hai acum pe superfemei.net sa vorbim online si sa ne relaxam impreuna la un film.
2 Postat de: Bogdan | 17 octombrie 2014, 23:27
crezi ca marimea penisului conteaza? barbatii sustin una femeile alta bineinteles ca da, conteaza! e de stiut faptul ca exista o multime de aparate creme ,pompe ,pastile magice pentru marirea penisului pe internet care nu functioneaza!pastilele pe langa faptul ca sunt extrem de costisitoare nu functioneaza ele reprezinta doar un supliment alimentar la alt pret desigur... eu unul am incercat exercitiile de pe site-ul www mareste-penisul.info si am avut rezultate considerabile inca din primele saptamani ,cat despre operatiile chirurgicale nu cred ca are rost sa povestim, riscul la care te supui este mult prea mare... nu cred ca merita sa ti-l asumi si pe deasupra pretul unei astfel de operatii este destul de piperat si nu prezinta nici o garantie, mai mult poate genera pierderea sensibilitati organului sau impotenta in cel mai bun caz.
3 Postat de: Magdalena | 09 martie 2015, 19:58
Cea mai apreciata oferta de lucru! Opriti-va aici, pentru ca veti gasi mereu si mereu aceasta oferta de lucru! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
4 Postat de: Titi | 10 martie 2015, 10:41
Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitateanoastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absoluut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de ema [email protected]
5 Postat de: Ben | 26 aprilie 2015, 16:41
O oferta de lucru part-time pe computer,de acasa,cu mari perspective,pentru vanzarea de carte pe piata nationala si chiar internationala.puteti cere informatii la adresa de email: [email protected] Va voi trimite informatii si chiar cursuri,daca vreti,fara nici o obligatie,doar pentru pura d-voastra curiozitate!Voi sunteti cei care,dupa ce cititi,hotarati ce aveti de facut! Si apropo,nu sunt jocuri piramidale,nu sunt tepe!Daca o sa va hotarati la final,aflati ca totul e legal si se face pe baza de contracte semnate de ambele parti!
Pagina comentarii: 
Adauga un comentariu »