Remedii naturiste / Puterea plantelor »

Ceaiuri care ajută la slăbit. VIDEO

Autor: Claudia Georgevici | 20 iulie, 11:20 | 5 comentarii

Plantele nu sunt o soluţie miraculoasă pentru a slăbi, însă reprezintă un ajutor de nădejde. Condiţia: ceaiurile trebuie să fie consumate în cadrul unei diete echilibrate. Iata cateva ceaiuri care ajută la slăbit.


Ceaiuri care ajută la slăbit: ceaiul verde

Una dintre cele mai indicate plante pentru a slăbi, ceaiul verde accelerează metabolismul bazal, ajutând la arderea caloriilor. Virtuţile benefice sunt puse pe seama taninurilor, care împiedică asimilarea grăsimilor. De asemenea, ceaiul verde te ajută să ai abdomenul plat, întrucât catehinele conţinute de acest ceai opresc acumularea depozitelor adipoase la acest nivel.

Pentru controlul greutăţii, consumă zilnic ceai verde obţinut dintr-o linguriţă de plantă la o cană cu apă, lăsat la infuzat 10 minute. Se consumă 2 căni pe zi, nu mai târziu de ora 18.00.

Ceaiuri care ajută la slăbit: guarana

Plantă bogată în cafeină, guarana ajută la reducerea senzaţiei de foame, are o uşoară acţiune diuretică şi previne asimilarea grăsimilor, calităţi care o recomandă în cura de slăbire. În plus, planta previne stările de oboseală care însoţesc adesea dietele.

Poţi consuma guarana sub formă de de ceai, pudră sau capsule. Având un conţinut mare de cafeină, guarana nu trebuie consumată în a doua parte a zilei.

Ceaiuri care ajută la slăbit: păpădia

Plină de virtuţi vindecătoare, păpădia ajută şi la slăbit, întrucât previne retenţia de apă în ţesuturi și are acţiune laxativă şi diuretică. În cura de slăbire este indicată tinctura de păpădie, pentru prepararea căreia se utilizează planta întreagă (rădăcina, tulpina, frunzele, florile).

Se pun 10 g de plantă în 100 ml de alcool de 50° într-un vas de sticlă acoperit și se lasă la întuneric timp de 14 zile. Se iau 30 de picături de două ori pe zi (prânz şi seara).

Ceaiuri care ajută la slăbit: vulturica

Această plantă este bogată în flavonoide și are acțiune diuretică. De aceea, planta ajută la eliminarea apei reținute în țesuturi, cu efecte benefice asupra siluetei. În acest scop, poți face o infuzie din 5-10 g de plantă uscată la 1 litru de apă fiartă, lăsată la infuzat 10 minute. Consumă o cană dimineața și una la prânz, timp de 15 zile. Planta nu este indicată celor cu hipotensiune.

Ceaiuri care ajută la slăbit: anghinarea

Frunzele de anghinare sunt utile dacă ai digestive lentă sau dacă suferi frecvent de balonare. Planta este bogată în acizi, săruri de potasiu și flavonoide, care au acțiune diuretică, de ajutor dacă vrei să slăbești. Poți urma o cură cu capsule de anghinare, până la obținerea rezultatelor dorite.

Ceaiuri care ajută la slăbit: ispaghula
 
Mai puțin cunoscută la noi, ispaghula te ajută să slăbești, grație mucilagiilor conținute. În prezența apei, aceste substanțe vegetale formează în stomac un fel de pastă care împiedică absorbția grăsimilor. De asemenea, ispaghula este indicată și pentru reglarea digestiei. Pentru beneficii asupra siluetei, poți lua 2-3 g de pudră de ispaghula pe zi, cu un pahar mare de apă. Remediul nu este indicat dacă ai probleme abdominale de cauză necunoscută.
               
Dr. Cristina Bălănescu
medic primar medicină generală, cu competenţe în terapii complementare, Centrul Medical Clar Med, Bucureşti


Scăderea ponderală se poate obţine prin reducerea aportului caloric în limitele la care nu apare înfometarea, adăugând un sistem de detoxificare, ce scoate rapid o parte din surplusul de grăsimi şi săruri nefolositoare. În paralel, se efectuează şedinţe de reflexoterapie, care echilibrează energetic organismul, induce un somn odihnitor şi înlătură constipaţia.

Se obţine o slăbire lentă: în funcţie de pacient, se pot da jos până la 8 kg în 15 şedinţe de-a lungul a 3 săptămâni. Pacienţii trebuie să dea dovadă de răbdare când se ajunge la momentul „prag”. În curele de slăbire apare la un moment dat fenomenul de stagnare a greutăţii, perioadă poate dura de la 1-6 săptămâni.

Nici nu scad, dar nici nu se îngraşă. Este perioada cea mai grea de acceptat şi de trecut. Tocmai aici intervine rolul reflexoterapiei, care induce starea de bine.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Liviu | 13 ianuarie 2015, 13:42
Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Ruth | 13 ianuarie 2015, 16:28
Surpriza totala pe piata ofertelor de lucru! Tot mai multi oameni lucreaza acum cu noi, convinsi de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
3 Postat de: Ileana | 27 mai 2015, 06:43
Ai un calculator si o retea de internet...? Eu, am bucuria de a lucra intr-un proiect in plina expansiune,nu este un job,ci o afacere,care imi ofera multe oportunitati,mult timp liber,bucuria de a lucra de acasa,in fața calculatorului. Proiectul este la stadiul national,iar in scurt timp,vom ataca piata online mondiala ! Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice. Avem nevoie de colegi ambitiosi,cu vise si dorința de independența financiara ! Nu este necesara experienta. Oferim pregatire si suport profesional,pana in punctul in care veti reusi sa va descurcati singuri,in aceasta activitate profesionala. Veti trece mai intai prin instruire, apoi daca doriti, o sa incepeti sa lucrati. Program part-time sau full-time,alegerea e a ta. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Pentru cei interesati text,, info’’: [email protected] Important ! Lasati mesajul cu textul " INFO " doar pe e-mail ! In caz ca nu primiti o lectie din probleme tehnice va rog sa ma anuntati!
Raspunsul la informatiile solicitate o sa-l primiti in maxim 24 ore.
Oferim si solicitam seriozitate!
4 Postat de: Tania | 18 februarie 2016, 08:45
Am un prieten care a fost în Brazilia. Când a venit mi-a povestit multe despre guarana: https://ardemkilograme.wordpress.com/2015/10/29/guarana-a-ajuns-si-la-noi/.
5 Postat de: Ursu Tatiana | 20 aprilie 2016, 08:12
Vă recomand să încercaţi şi ceaiurile pentru slăbit din lista următoare. Sunt foarte eficiente asociate cu un regim alimentar sănătos şi sport: http://www.dietapentrutine.ro/2016/04/18/cele-mai-bune-8-ceaiuri-pentru-slabit/
Adauga un comentariu »