Sanatatea ta / Ce te doare »

VIDEO: Ce nu ştiai despre miopie

Autor: L.R. | 28 martie, 10:30 | 1 comentariu

Este cauza celor mai întâlnite defecte de vedere. Este o consecinţă a faptului că imaginea se formează înaintea retinei, nu pe retină, aşa cum ar fi normal. Prin urmare, miopii văd bine de aproape, dar văd neclar la distanţă.


Se poate vorbi de două tipuri de miopie. Cea care evoluează din copilărie până la vârsta de aproximativ 25 de ani şi cea care creşte progresiv toată viaţa, putând atinge valori mari (de până la - 40,00 de dioptrii).

Se moşteneşte de la părinţi

Dacă părinţii sunt miopi este aproape sigur că şi copilul respectivului cuplu va avea acest defect de vedere. Şi în cazul în care doar unul din părinţi suferă de miopie, probabilitatea ca urmaşii să aibă această afecţiune este mare.

Dezlipirea de retină, un risc al miopilor

Retina se poate dezlipi, iar dacă nu este suturată într-un interval de la 24 la 72 de ore, se poate produce pierderea permanentă a vederii. Miopii au un risc crescut de a face dezlipire de retină, la fel ca şi diabeticii, persoanele cu leziuni oculare sau care au suportat intervenţii chirurgicale pentru tratarea cataractei.

Dacă atunci când închizi ochii şi apeşi cu degetele pe pleoape vezi puncte luminose, dacă „vezi” obiecte de mici dimensiuni care „plutesc” în câmpul vizual sau dacă observi îngustarea acestuia, poţi avea dezlipire de retină.

Ţine minte că durere nu este asociată cu desprinderea de retină însă, dacă ai oricare din simptomele de mai sus, este necesar să mergi la medic pentru diagnostic şi tratament. Soluţiile pentru această problemă sunt multiple, iar şansele de reuşită, dacă diagnosticare se face repede, sunt foarte mari.

Naşterea prin cezariană, recomandată mioapelor

Ochiul miop este mult mai sensibil din punct de vedere structural. În general, persoanelor cu miopie medie şi mare, le este recomandat să evite eforturile fizice mari. În cazul femeilor gravide, mioape, le este recomandată cezariana, deoarece în timpul naşterii normale, mai ales în momentul expulziei fătului, pot fi supuse unui efort fizic foarte mare şi le creşte riscul de dezlipire de retină.

Copiii prematuri, predispuşi la miopie

Naşterea prematură creşte riscul de dezvoltare a miopiei la copil. Afecţiunea este mai frecventă la prematurii care au primit terapie cu oxigen imediat după naştere. Naşterea prematură produce adesea un tip de miopie numită “miopie secundară”. Şi creşte de asemenea, riscul de dezlipire de retină la copil.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Machoman | 28 martie 2018, 17:36

De asemenea, daca a testat cineva crema Maxi Size, cateva pareri de la voi ar fi de ajutor. In principiu, majoritatea celor care vor sa incerce un produs nou pentru marirea penisului intreaba daca functioneaza, in cat timp apar rezultatele ( daca raspunsul la prima intrebare este “da”) si bineinteles daca rezultatele obtinute cu produsul respectiv sunt de durata sau sunt doar pe perioada pe care se foloseste produsul.

Crema Maxi Size te ajuta sa obtii un penis mai mare!
Orice barbat din lumea asta isi doreste sa fie cat mai bine dotat si cat mai bun la pat, dar din pacate nu in cazul tuturor aceste lucruri sunt si valabile, iar motive sunt destule. fitobalt pareri Ca orice auto-respectând un om respectuos, m-am simțit inconfortabil, realizând că motivul pentru mine, sau nu mai poate ține de dimensiunea penisului meu. Acest lucru a determinat mine pentru bărbați medicament pentru căutare, care este capabil de a crește membri și un mijloc simultan fie luate în considerare și să efectueze o experiență de aplicare a unor persoane reale. www.recinziireale.com
Adauga un comentariu »