Stil de viata&dieta / Nutritie »

VIDEO: Alimente care-ţi protejează ficatul

Autor: Alina Corneanu | 04 februarie, 08:10 | 5 comentarii

Oboseala şi infecţiile sunt doar câteva dintre atenţionările pe care ficatul le dă în momentul apariţiei unei probleme. Noi îţi venim în întâmpinare şi îţi prezentăm mai jos câteva alimente care ajută la protejarea ficatului!


Rolul ficatului este acela de a ,,scăpa” de toxinele din organism, de a controla nivelul colesterolului şi nu în ultimul rând de a ajuta la detoxifiere. Există diverse moduri prin care putem proteja ficatul, însă cel mai simplu este să avem grijă din punct de vedere alimentar. Consumând anumite alimente îl putem ajuta să funcţioneze cât mai bine. Crudităţile proaspete, bogate în vitamine, fibre şi proteine sunt printre cele mai indicate pentru a menţine sănătatea ficatului.

Usturoiul  

Usturoiul conţine o substanţă detoxifiantă, numită alicină, care îi dă acestuia gustul şi mirosul specific. Alicina, compus pe bază de sulf, ajută ficatul în procesul de detoxifiere. În plus, usturoiul conţine vitamine şi minerale care aduc nenumărate beneficii ficatului şi implicit organismului. Cunsocut ca fiind unul dintre cele mai vechi remedii, usturoiul mai este indicat şi când vine vorba de astm, reglarea nivelului colesterolului şi chiar prevenirea formării cheagurilor de sânge.  

Morcovul

Stresul zilnic şi alimentaţia precară pot afecta ficatul. Consumând morcov, oferim ficatului carotenoizi, vitamine (C şi E), minerale (fosfor, fier, calciu, magneziu) şi fibre, astfel ajutându-l la eliminarea toxinelor. Specialiştii recomadă morcovul pentru a preveni hepatita, dar şi pentru a căpăta energie în urma unui efort fizic şi intelectual mai mare.

Orezul brun

Orezul brun conţine seleniu, utilizat de organism în cantătăţi mici, dar vitale pentru sănătatea lui. Seleniul este prezent în toate ţesuturile organismului, dar în cantitate mai mare se află în ficat şi rinichi. Introducându-l în alimentaţie, orezul brun ajută la menţinerea sănătăţii ficatului.   

Merele şi grepfrutul

Este cunoscut faptul că fructele sunt alimente de bază pentru sănătatea organismului. Mai mult, mărul conţine pectină, care ajută la eliminarea metalelor grele din orgasnism şi a toxinelor din ficat. La rândul său, grepfrutul este bogat în antioxidanţi, ,,ajutori de bază” în detoxifierea naturală a ficatului.   

Soia, fasolea şi mazărea

Cele trei alimente conţin aminoacizi necesari pentru o bună funcţionare a ficatului. Fasolea uscată este o bună sursa de lecitină, de ajutor în neutralizarea grăsimilor hepatice şi reducerea nivelului de colesterol. De asemenea, fasolea uscată este recomandată pentru menţinerea sănătăţii celulelor hepatice.

Anghinarea

Chiar dacă nu eşti familiarizat cu această legumă, află că aduce nenumărate beneficii sănătăţii ficatului. Anghinarea ajută la creşterea producţiei de bilă, funcţie elementară pentru ficat. Astfel, ficatul elimină mai uşor toxinele şi digeră grăsimile. Anginarea poate fi consumată crudă sau cu puţin ulei de măsline.

Pentru sănătatea ficatului, mai poţi consuma şi:

-    ceapă
-    apă caldă cu lămâie (ajută la stimularea funcţiei hepatice şi la curăţarea ficatului de toxine)
-    varză
-    andive
-    salată verde
-    ridichi
-    iaurt
-    susan
-    cereale integrale.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: George | 20 septembrie 2012, 15:40
foarte interesant
2 Postat de: Vio | 10 ianuarie 2013, 20:26
Cum trebuie fasolea uscata mancata? Gatita in ciorba se poate? sau salata...? :) ms
3 Postat de: Manu | 04 februarie 2015, 07:42
Oferte de lucru de seriozitate maxima! Oameni foarte multi lucreaza acum cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
4 Postat de: Confidential | 04 februarie 2015, 07:54
Aceasta oferta s-a transformat deja intr-un fenomen, datorita seriozitatii noastre! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Se lucreaza part-time sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul Info la adresa de email: [email protected]
5 Postat de: Cristi | 04 februarie 2015, 14:26

Oferte de lucru de seriozitate maxima! Oameni foarte multi lucreaza acum cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email [email protected]
Adauga un comentariu »