Stil de viata&dieta / Nutritie »

5 beneficii ale merelor. VIDEO

Autor: Alina Corneanu | 30 octombrie, 14:05 | 2 comentarii

Roşii, galbene sau verzi, merele sunt adevărate surse de vitamine şi de minerale pentru organism. Noi îţi prezentăm doar 5 beneficii ale merelor, motive pentru care trebuie să incluzi fructele parfumate în dietă.


Unul dintre marile beneficii ale merelor - este un aliat al sănătăţii cardiovasculare

Nu degeaba se spune că un măr pe zi ţine doctorul departe! Merele sunt o sursă bogată de fitonutrienţi (quercetin, catechine, acid clorogenic) care ajută la protejarea sănătăţii cardiovasculare.

În plus, conţinutul ridicat de fibre din fruct favorizează menţinerea unui nivel normal de colesterol ,,rău”. Studiile din ultimii ani au arătat că persoanele care obişnuesc să consume câte două mere pe zi pot reduce cu 16% nivelul colesterolului ,,rău”.

Un alt beneficiu al merelor - te protejeaza împotriva Alzheimerului

O cercetare recent realizată pe cobai, de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Cornell din New York, a arătat că fitonutrientul cunoscut sub numele de quercetin ajută la protejarea celulelor din creier împotriva Alzheimerului.

Şi sucul de mere este un bun aliat în cazul acestei afecţiuni. Rezultatele studiilor au arătat că el poate calma anxietatea şi starea de agitaţie de care suferă persoanele diagnosticate cu Alzheimer.    

Ajută la prevenirea osteoporozei

După mai multe analize, specialiştii francezi au descoperit că substanţa care poartă numele de phloridzin (flavonoid) poate ajuta la prevenirea osteoporozei, problemă des întâlnită la femeile care trec prin perioada menopauzei.

Rezultatele cercetării au evidenţiat că femeile care obişnuiesc să consume des mere nu pierd din densitatea osoasă. Merele mai conţin şi bor, un mineral ce ajută la întărirea oaselor.

5 beneficii ale merelor Merele, ,,medicament” în caz de astm

Sucul de mere este un bun aliat şi când vine vorba de respiraţia şuierătoare, unul dintre simptomele frecvente ale astmului bronşic.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că sucul de mere, consumat o dată pe zi, ameliorează simptomele astmului, dar ajută şi la prevenirea bolii. Merele aduc beneficii copiilor şi dacă ele sunt consumate de către mamă în timpul sarcinii, spun specialiştii.

Fructele care te ajută să slăbeşti

Pe lângă celelalte beneficii pe care le aduc sănătăţii, merele conţin şi o substanţă numită pectină, care limitează cantitatea de grăsimi pe care corpul nostru o asimilează.

Un studiu brazilian a arătat că femeile care obişnuiesc să consume câte trei mere pe zi au reuşit să piardă în greutate mai mult decât cele care au mâncat alte fructe.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Aurel | 31 octombrie 2014, 09:23
OFERTA NOUA DE LOCURI DE MUNCA!
Seriozitate maxima! Contract legal si imediat! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza aici! Au fost trimise primele castiguri! Oferim dovada platii! NU e MLM! NU e joc piramidal! Lucrati lejer, ca operator online 3 ore pe zi, si castigati lunar 300 $! Cand doriti detalii trimiteti textul "INFO" la aresa de email: [email protected]
2 Postat de: Scarletrose | 01 noiembrie 2014, 11:02
CÂŞTIGI bani, lucrând acasă!
Rezolvi nişte task-uri, 20 minute pe zi (vizualizezi reclame), câştigi 3$/zi pentru ceea ce faci.
Câştigi 15% din ceea ce câştigă referalii tăi. Poţi retrage banii când ajungi la 300$. Mai multe informaţii găseşti pe grupul Facebook “Libertagia Romania Espana”. Când te înscrii, la Document introduci seria şi nr. Cărţii de Identitate iar la PIN, un număr pe care îl vei folosi atunci când ţi se va cere.
Ca să aduci referali pe Libertagia poţi să postezi link-ul tău de referer în grupuri Facebook, Forumuri, pe Facebook, în site-uri cu anunţuri.
Te-am convins? Atunci click aici:
www.libertagia.com/belciuge
Succes! :)
Adauga un comentariu »