Sanatatea ta / Ce te doare »

VIDEO: 5 cauze mai puțin obișnuite ale durerilor de cap

Autor: Elena Diaconu | 29 aprilie, 08:25 | 6 comentarii | 5465 vizualizari

Cine n-a avut măcar o dată o durere de cap? De cele mai multe ori ne gândim la existența unor probleme grave de sănătate, însă durerile pot fi declanșate din cauza unor lucruri minore, la care nici nu ne-am fi gândit. Iată despre ce este vorba!


1.Coafura și accesoriile

Felul în care îți prinzi părul îți poate da dureri de cap. Spre exemplu, cocurile sau cozile prinse prea strâns trag de scalp, ținându-l în tensiune, lucru care poate declanșa durerea de cap. La fel se poate întâmpla și în cazul în care purtăm o șapcă strânsă, o pălărie sau chiar ochelari de soare care sunt prea mici sau au brațele prea rigide.

2. Deshidratarea

Persoanele care nu beau suficientă apa în timpul zilei au un risc mai mare de a suferi din cauza durerilor de cap, ca urmare a deshidratării organismului. De aceea, este important să bem cel puțin 1,5 litri de apă și să consumăm alimente care ne hidratează organismul, precum caise, struguri, castraveți etc.

3. Anumite alimente

Alimentele afumate, murate sau uscate conțin sulfiți care dilată vasele de sânge, ceea ce duce la apariția durerilor de cap. Ca să îți dai seama dacă într-adevăr aceste alimente îți dau dureri de cap, ține cont de ceea ce mânânci în ziua respectivă , iar în cazul în care pe lista ta se regăsește unul dintre alimentele enumerate mai sus, consumă-l mai rar sau elimină-l din dieta de zi cu zi.

4. Mirosurile puternice

În general, mirosurile puternice duc la apariția durerilor de cap. Fie că este vorba de parfumul colegului, de un odorizant de cameră, de mirosul de benzină sau de fumul de țigară, toate ne pot da dureri de cap, care apar ca simptome ale unor alergii la astfel de mirosuri. Pentru a contracara acest efect al mirosurilor neplăcute, inhalează puțin ulei de mentă.

5. Ecranul calculatorului

Luminozitatea ecranului și variațiile ei activează retina și nervii din spatele ochilor, lucru care duce la apariția durerilor de cap. De aceea, este indicat să faci o pauză de 10 minute la fiecare oră de stat în fața calculatorului, timp în care te poți plimba, fără a-ți mai obosi ochii cu altceva.

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Audionova | 27 iunie 2014, 06:22
Migrenele pot cauza pierderi de auz semnificative .Vino acum intr-unul din cele 42 de centre specializate pentru testarea auzului si pentru a-ti oferi aparate auditive performante.Pentru detalii sau programari, ne puteti contacta la nr 021.211.11.10 si pe pagina de Facebook.com/AudionovaRomania!
2 Postat de: Audionova | 27 august 2014, 23:38
Hipoacuzia(scaderea auzului)este una din principalele cauze ce determina dureri de cap si stres. Audionova va recomanda testarea auzului cel putin o data la doi ani-testeaza-ti auzul gratuit,detalii la 021.211.11.10 si pe pagina de Facebook.com/AudionovaRomania
3 Postat de: Ioan | 29 septembrie 2014, 02:04
Locuri de munca in toata tara! Oferim din start contract legal si seriozitate maxima! Oferim si dovada platii! Primele castiguri au fost deja acordate! Tot mai multi oameni multumiti lucreaza cu noi! NU e MLM si NU e joc piramidal! Aveti sansa de a castiga 300 de dolari lunar, lucrand 3 ore pe zi ca operator online! Va trimitem detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: ioanheredea@yahoo.com
4 Postat de: Marina | 29 aprilie 2015, 07:50
Succesul vine prin aplicarea puterii, iar puterea e obținută  prin cooperarea cu

alte persoane. Asta scrie celebrul Napoleon Hill în cartea ”De la idee la bani”.

Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-

un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe

detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: marina.300.info@gmail.com
5 Postat de: Gabriela | 29 aprilie 2015, 12:42
Foarte mulţi dintre oameni îşi blochează singuri accesul la această sursă infinită de putere prin gândurile lor de sărăcie, de îndoială şi de teamă, care împiedică afluxul de prosperitate în viaţa lor. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: gabrielanoiembrie@gmail.com
Pagina comentarii: 
Adauga un comentariu »