Familia ta / Sarcina »

Vergeturi în sarcină? Așa le poți preveni!

Autor: Ciprian Groza | 25 ianuarie, 08:10 | 1 comentariu

Pe parcursul celor 9 luni, corpul femeii suferă unele modificări. Una dintre îngrijorile viitoarelor mămici este apariția vergeturilor. Specialistul nostru ne spune ce poate fi făcut pentru a preveni apariția liniilor inestetice.


Articole similare:

Aproximativ 90% dintre gravide se confruntă cu modificarea aspectului pielii în timpul sarcinii. Motivele sunt multiple, iar printre factorii de risc se numără creşterea ponderală bruscă responsabilă de întinderea pielii, moştenirea genetică şi predispoziţia la vergeturi şi înainte de sarcină.

În cazul vergeturilor, la început apar nişte striuri roz-roşiatic, liniare, uneori plane, alteori uşor reliefate, care, în timp, devin leziuni sub formă de striuri albe.

Ele apar, cel mai frecvent, pe abdomen şi coapse, dar şi pielea de pe braţe, fese şi sâni poate suferi modificări. Masajul, hidratarea pielii, alimentaţia sănătoasă şi exerciţiile fizice pot preveni apariţia vergeturilor în timpul sarcinii.

Ce produse poți folosi

Prevenirea vergeturilor trebuie începută încă din luna a treia de sarcina, prin aplicarea zilnică a unor produse atât emoliente, cât și hidratante, prin mișcări blânde de masaj.

Alege cosmeticele naturale, fără parabeni. Cremele şi laptele de corp bogate în uleiuri vegetale (migdale, orz, germeni de grâu, măsline, jojoba, cocos sau palmier), unt de shea, ceară de albine, precum și în vitamine (A, C, E, B3, B5) și extracte de Centella asiatică, alge marine sau Sophora japonică au rol în stimularea regenerării celulare.

Pentru a ajuta absorbția substanțelor active din aceste produse, este utilă folosirea unui gel de duș blând exfoliant/gomant în locul gelului de duș obișnuit, recomandă medicul specialist Taliana Camburu.

Ai grijă și la alimentație

Ideea că gravida trebuie să mănânce pentru doi este doar un mit. Realitatea este că viitoarea mamă trebuie să se alimenteze sănătos şi în cantităţi normale pentru a preveni creşterea excesivă în greutate, care provoacă întinderea pielii şi, implicit, apariţia vergeturilor.

De asemenea, gravida trebuie să consume frecvent alimente bogate în zinc, siliciu, vitaminele A, E, D, C şi proteine. Astfel, din dieta zilnică nu trebuie să lipsească ouăle, carnea, fructele şi legumele proaspete.

Elasticitatea pielii depinde foarte mult de hidratare, de aceea consumul  a cel puţin 2 litri de apă pe zi este foarte important.

Mișcarea ușoară, indicată

Majortatea femeilor gravide îşi pot urma cursul firesc al activităţilor pe care le aveau şi înainte de a fi însărcinate, doar dacă sarcina decurge normal. Aşadar, orele de sport nu trebuie neglijate.

Exerciţiile fizice uşoare, făcute sub supravegherea unui antrenor şi la recomandarea medicului, vor contribui la tonifierea şi elasticitatea pielii. De altfel, sportul conferă o stare de bine şi pregăteşte organismul pentru naştere.

Dr. Taliana Camburu, medic specialist în dermatovenerologie, Hyperclinica MedLife Constanţa

Orice solicitare mecanică excesivă a țesutului conjunctiv de susținere a pielii poate duce la apariția vergeturilor. Întrucât atât amploarea cât și viteza modificărilor corporale influențează procesul de formare a vergeturilor, prevenția lor presupune evitarea creșterii ponderale excesive în cursul sarcinii, în special într-un interval de timp foarte scurt.

Alimentația corectă și gimnastica adaptată perioadei de sarcină sunt factori importanți în menținerea pe o curbă ponderală optimă. De asemenea, trebuie aplicate pe piele, prin masaj uşor, produse emoliente şi hidratante.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Carmen | 25 ianuarie 2016, 08:23
Cea mai buna oferta de lucru! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »