Remedii naturiste / Puterea plantelor »

Urzicile, leacul primăverii

Autor: Raisa Cristea | 03 martie, 08:10 | 7 comentarii

Urzica este o plantă cunoscută pentru virtuţile sale de mai bine de 2.000 de ani, fiind o plantă utilizată pentru ameliorarea a nenumărate afecţiuni, de la diabet şi până la adenomul de prostată. Iată ce alte beneficii are asupra sănătăţii!


Alergiile

Alergiile de primăvară pot fi ameliorate dacă apelezi la ceaiul de urzică. Frunzele plantei sunt bogate în antioxidanți, cât și în minerale și vitamine. Pui 250 de ml de apă clocotită peste o linguriță de frunze mărunțite și lași să infuzeze 10 minute. Bei două căni pe zi, timp de o lună.

Astenia

Și astenia de primăvară poate fi tratată cu ajutorul urzicilor. Acestea sunt bogate în complexul de vitamine B, vitamina A, dar și în potasiu, fier și magneziu. Poți apela la tinctura de urzici, pe care o poți obține din doi-trei pumni de urzici bine mărunțite, peste care pui alcool de 70 de grade, cât să le acopere.

Le lași la macerat două săptămâni, într-un loc întunecat. Iei câte 20 de picături pe zi, pe care le dizolvi în puțină apă, după mese. Remediul nu este recomandat şi dacă suferi de ulcer sau de gastrită.

Adenomul de prostată

O altă afecțiune care poate fi tratată cu ajutorul infuziei de urzici este adenomul de prostată. Bei câte doi litri de infuzie de urzică pe zi, cură pe care o ții o lună de zile. Faci o pauză de două săptămâni, după care o poți repeta. De asemenea, remediul le este de ajutor și bărbaților care au fost operați de cancer de prostată.

De ajutor în diabet

Această plantă ajută şi la reglarea glicemiei, de aceea este utilă persoanelor care suferă de diabet. Poţi face o cură de o lună de zile, perioadă în care să bei suc proaspăt de urzici, câte o jumătate de cană, în fiecare dimineaţă.

Contra viermilor intestinali

Această plantă are proprietăţi antibacteriene, de aceea este utilă celor care suferă din cauza viermilor intestinali. Cel mai indicat este decoctul. Peste două linguriţe de frunze de urzică mărunţite torni o cană cu apă fierbinte şi laşi la infuzat 15 minute. Se bea neîndulcit, dimineaţa, pe stomacul gol.

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Stoian Gheorghe | 06 martie 2016, 07:51
Ieri am mancat piure de urzici ("leat" 2016), cu ochiuri si mujdei de usturoi.Zeama o beau ! Va doresc o duminica buna !
2 Postat de: Dorina | 06 martie 2016, 08:34
Urgent! Lucru la domiciliu! Oamenii sunt asa de blocati intr-o anumita perspectiva, incat nu pot vedea ceea ce este atat de limpede, deoarece ideile lor, orientate intr-o singura directie, i-au orbit. Aici veti gasi garantat cea mai serioasa oferta de lucru la domiciliu, cu castiguri asigurate prin contract legal de comision! Cereti acum detalii la adresa de email: [email protected]
3 Postat de: Cosmin | 06 martie 2016, 14:14
-Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala.
-Proiectul este lansat de curand si are mari perspective.
-NU este necesara niciun fel de experienta!
-Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii.
-Lucrati intr-un mediu placut, proactiv.
-Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic.
-Oferim sanse reale de avansare in cariera!
-Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale.
-Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere.
-Programul de lucru este flexibil.
-Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor.
-Sunt suficiente studiile medii.
-Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online.
-Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Cerinte:
- cunostinte despre utilizarea Internetului
- cunostinte despre Word si Excel
- perseverenta, ambitie si dorinta de a reusi intr-un domeniu nou
- posibilitatea de a lucra minim 3 ore pe zi

Important:
Pentru informatii suplimentare trimiteti "info" la: [email protected]

Oferte:
-oferim instruire gratuita
-contract
-scrisoare de recomandare pentru persoanele interesate de aceasta
-posibilitatea de a lucra de acasa
4 Postat de: Alina | 11 martie 2016, 21:43
Castigati imediat, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie urgent de persoane care sa colaboreze cu noi, pentru o activitate usoara, part-time sau full-time, la alegere, cu castiguri de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferim si cerem cea mai mare seriozitate! pentru detalii trimiteti INFO la adresa de email: [email protected]
5 Postat de: Vasile | 14 martie 2016, 17:19

Afacerea fenomenala! Daca ai biblioteca acasa si vrei sa o imbogatesti cu inca o carte extraordinara, tocmai ai gasit afacerea care ti se potriveste perfect! Mai pui o carte pe raftul bibliotecii tale personale si pornesti sa castigi bani in cea mai simpla afacere posibila! Ai numai avantaje aici! Si totul e foarte usor! Te ajutam noi sa reusesti! Cere acum detalii la adresa de email: [email protected]
Pagina comentarii: 
Adauga un comentariu »