Stil de viata&dieta / Ingrijire »

Unghii îngălbenite? Iată ce să faci!

Autor: Elena Diaconu | 24 iunie, 16:40 | 4 comentarii | 36771 vizualizari

Unghiile protejează ţesuturile şi se comportă ca un scut împotriva bacteriilor. Mai mult, aspectul lor este un prim semn al alimentaţiei necorespunzătoare, al infecţiilor sau a altor afecţiuni serioase.


Îngălbenirea unghiilor este o problemă care apare destul de frecvent, fie pentru că există o infecţie, fie doar pentru că înainte de a se aplica oja, nu se foloseşte o bază pentru unghii. Pentru că unghiile sănătoase şi frumoase oferă un aspect îngrijit şi delicat al mâinilor, iată câteva remedii simple care contribuie la albirea unghiilor .

Suc de lămâie

Albeşte-ţi unghiile cu acest remediu natural, care are efecte vizibile încă de la prima utilizare. Într-un bol toarnă o ceaşcă cu suc de lămâie şi o ceaşcă cu apă, după care ţine-ţi unghiile la înmuiat timp de 15 minute. De asemenea, poţi folosi şi coaja de lămâie pentru a-ţi freca unghiile şi pielea din jurul lor. După aplicarea tratamentului, clăteşte-ţi mâinile cu apă călduţă.


Mai poți citi:

Ce încearcă unghiile să-ți spună

 - Totul despre micozele unghiilor

 - 5 sfaturi pentru unghii sănătoase


Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este cunoscut pentru efectul său de albire a unghiilor. Pentru prepararea amestecului, ai nevoie de apă şi bicarbonat de sodiu în părţi egale. Amestecul se aplică pe unghii cu mişcări circulare, după care se lasă să acţioneze timp de 30 de minute. La final, spală-te pe mâini cu apă din abundenţă, pentru a îndepărta orice urmă de bicarbonat de sodiu.

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit şi în combinaţie cu căpşuni, întrucât au rolul de a albi atât dinţii, cât şi unghiile. Într-un bol, pisează 4-5 căpşuni, peste care adaugă o lingură de bicarbonat de sodiu. Aplică amestecul pe unghii, după care lasă-l să acţioneze timp de 10 minute. Pentru a obţine efecte vizibile şi de durată, tratamentul trebuie să se repetă de 3-4 ori pe săptămână.

Pastă de dinţi

Pasta de dinţi are efecte miraculoase asupra unghiilor, aşa că nu te sfii să o foloseşti. Pe lângă faptul că îndepărtează petele închise care apar la nivelul unghiilor, pasta de dinţii contribuie şi la albirea unghiilor. Aplic-o pe unghii folosind o periuţă de dinţi şi freacă uşor, însă fără a agresa pielea sensibilă din jurul unghiilor şi cuticulele.

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Crina | 13 mai 2015, 16:58
cate minute putem tine mainile in apa
2 Postat de: Costy | 24 iunie 2015, 16:42
Urgent! Lucru la domiciliu! Oamenii sunt asa de blocati intr-o anumita perspectiva, incat nu pot vedea ceea ce este atat de limpede, deoarece ideile lor, orientate intr-o singura directie, i-au orbit. Aici veti gasi garantat cea mai serioasa oferta de lucru la domiciliu, cu castiguri asigurate prin contract legal de comision! Cereti acum detalii la adresa de email: costicapanaite56@gmail.com

3 Postat de: Iancu | 25 iunie 2015, 05:04
Vrei sa castigi bani? Noi venim acum cu ceva nou si de viitor. Oferim contract care garanteaza plata rezultatelor. Activitate practica si profitabila pentru oricine. Te asteptam cat mai repede in echipa noastra! Cere chiar acum mai multe detalii, la adresa de email: iancu1952@yahoo.com
4 Postat de: Lupsa | 25 iunie 2015, 09:55
Cea mai cautata oferta de lucru a anului! Vrem sa extindem fenomenul care s-a declansat deja! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email:  nicolae.lupsa@clicknet.ro
Adauga un comentariu »