Sanatatea ta / Ce te doare »

Trucuri de detoxificare fără efort

Autor: Daniela Purcaru | 17 iulie, 16:00 | 0 comentarii

Anumite obiceiuri ajută corpul, îndeosebi ficatul, să funcționeze bine și să alunge toxinele pe care le poate acumula în timp.


 Bea 2 litri de apă zilnic 

Cel mai simplu mod de a scăpa de toxinele în exces este să te asiguri că bei 2 litri de apă pe parcursul a 24 de ore.

Dacă nu reușești să ajungi la această cantitate sau dacă știi că bei foarte puțină apă pe zi, trebuie să știi că deshidratarea împiedică eliminarea toxinelor.

La 30 de minute după masă sau cu 30 de minute înainte de masă, ia un pahar cu apă, de limonadă sau de suc natural.

 Ia cina mai devreme 

Ceea ce mănânci la masa de seară îți poate afecta ficatul mai mult, deoarece în primele ore ale zilei ficatul se regenerează.

O cină luată la scurt timp înainte de culcare favorizează o detoxificare ineficientă la trezire.

Dacă masa este bogată și luată prea târziu, ficatul va fi mai implicat în digestia hranei decât în eliminarea toxinelor. Alege alimente care se digeră cu ușurință.

Citește și: Alimente care nu se consumă seara

 Semințe de chia la micul-dejun 

Un alt obicei sănătos prin care poți scăpa de toxinele acumulate este să mănânci la micul-dejun semințe de chia.

Stimulează îndepărtarea toxinelor de la nivel intestinal, reglează tranzitul intestinal și combat constipația. Lasă-le la înmuiat peste noapte în apă. Le poți mânca îndulcite cu miere, alături de un suc natural de fructe sau cu lactate.

 Folosește condimente mai des 
 
Condimente precum turmericul, boiaua iute nu numai că dau un gust mai bun, deosebit mâncărurilor, dar au și proprietăți medicinale.

Printre ele se numără și îmbunătățirea funcțiilor ficatului: producerea de colesterol, de proteine pentru plasma sângelui, curățarea sângelui de substanțe toxice.Apă cu lămâie sau ulei de măsline pe stomacul gol

Începe-ți ziua bând un pahar cu apă în care ai stors zeama de la o jumătate de lămâie sau luând o lingură de ulei de măsline.

Oricare dintre acestea susțin buna funcționare a ficatului, ajută la eliminarea toxinelor și accelerează metabolismul. Dacă suferi de constipație, alege un pahar de apă caldă sau uleiul de măsline. Ambele ușurează digestia.

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »