Remedii naturiste / Problemele tale »

Tratează hemoroizii naturist

Autor: Ramona Liță | 14 iulie, 14:00 | 1 comentariu

Una dintre cel mai des întâlnite afecțiuni la nivel global, hemoroizii sunt o consecință a sedentarismului, constipației și a unei alimentații neechilibrate.


Această afecțiune a aparatului excretor se poate dezvolta atât intern pe traiectul colonului, cât și extern, devenind destul de dureroși și incomozi.

Printre cele mai cunoscute modalități de combatere a hemoroizilor se află intervenția chirurgicală, fototermocoagularea hemoroizilor cu raze infra-roșii sau excizia lor cu ajutorul radiofrecvenței. Pe lângă aceste proceduri care se fac în cabinetul medicului de specialitate, sunt și câteva metode naturiste care îți pot fi de mare folos.

Ceaiurile și mișcarea

Sedementarismul este un mare pericol la adresa sănătății tale, dacă în plus ai început să te confrunți și cu apariția hemoroizilor atunci este momentul să apelezi la băi de șezut din plante precum coada șoricelului, mușețel, tătăneasă sau troscot. Cel mai bine ar fi să amestecă câte două linguri din aceste plante să faci un mix  peste care să adaugi 2 litri de apă fiartă. Lasă-l la infunzat 10 minute apoi jumătate trebuie folosit la baia de șezut și jumătate trebuie băut pe parcursul zilei.

Este necesar să consumi acest ceai zilnic timp de cel puțin o lună pentru a observa apoi rezultatele. De asemenea este imperios necesar să te abții de la a consuma mâncăruri extrem de picante, să eviți pe cât posibil statul pe scaun mai mult de o oră fără să te ridici.

Cataplasma cu argilă

Pentru tratarea hemoroizilor externi cea mai bună soluție naturistă pare a fi cataplasma cu argilă. Astfel că, este necesar să amesteci un pumn de argilă cu apă caldă până obții o pastă omogenă pe care trebuie apoi să o pui pe zona afectată și să o lași să acționeze  timp de o oră. În cazul în care hemoroizii nu sunt foarte tare inflamați, poți aplica cataplasma o dată la trei zile, în caz contrar se recomandă folosirea ei zilnic.

Află cât de eficiente sunt gălbenele în tratarea hemoroizilor AICI

Băile de șezut cu pelin

Pelinul este una dintre cele mai bune plante pentru băile de șezut atunci când vine vorba de sănătatea aparatului genital și excretor. Și în cazul hemoroizilor, pelinul este util deoarece ajută la calmarea durerilor.

Pentru a te bucura de beneficiile sale  amestecă 2-3 lingurițe de pelin uscat cu 2-3 litri de apă fierbinte în care să pui și 2 linguri de coajă de stejar uscată. Aceasta din urmă este de folos deoarece are o acțiune cicatrizantă.Lasă la infuzat 10 minute apoi fă baia de șezut care ar trebui să dureze cel puțin 15 minute. Pentru efecte de durată se recomandă ca acest tratament să îl faci o dată la 3 zile pe parcursul unei luni.

Dieta pentru combaterea hemoroizilor

Alimentația haotică și neechilibrată se va resimți cu siguranță asupra asupra colonului tău, iar o digestie leneșă va contribui favorabil al dezvoltarea hemoroizilor.

Primul pas în combaterea acestei afecțiuni este alimentația, evitarea pe cât posibil dacă nu se poate complet a mâncărurilor grase, picante, fast food. Asigură-te că la fiecare masă consumi suficiente legume, fructe, cereale, deoarece este necesar ca alimentația ta să conțină suficiente fibre pentru a putea ajuta și corecta digestia.

În cazul în care îți plac castanele poți să optezi pentru un piuere de castane cu miere pe care să îl consumi atât la micul dejun cât și la cină. Pare a fi un leac bun pentru a combate această problemă de la interior spre exterior.

Adaugă semințele de in în salate, în shake-uri, în sucuri de câte ori poți, acestea au un efect laxativ blând, calmant dar și antiinflamator. Astfel că dacă alegi să consumi de două ori pe zi semințe de in măcinate și să consumi foarte multă apă, nu doar că hemoroizii tăi vor dispărea, dar și digestia se va modifica considerabil în bine.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Andrei Luca Mihai | 14 iulie 2017, 15:16
Castigi online la domiciliu, usor si comod. Oferta limitata pentru cinci mii de persoane extrem de serioase.
Castiguri de cel putin patru mii de dolari pe an. Oferim contract de rezolutie globala.
Varsta minima 18 ani. Solicitati detalii mai multe la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »