Sanatatea ta / Tratamente »

Trataţi aftele bucale cu apă de gură

10 decembrie, 16:24 | 1 comentariu

Sunt dureroase, însă trec destul de repede. Aftele bucale sunt produse de un virus şi se vindecă spontan, într-un interval de timp cuprins între 5 şi 10 zile. Mircea Tampa, medic dermatolog, ne spune cum putem atenua durerea provocată de afte.


Evitaţi condimentele. Condimentele, băuturile acidulate, citricele şi alimentele cu un conţinut crescut de sare sau oţet au un efect iritativ local.

Atenţie la colţurile măselelor. Trataţi colţurile dentare sau lucrările protetice prost executate, care pot determina apariţia aftelor prin iritaţia continuă a mucoasei bucale.

Nu uitaţi de igiena dentară. Menţinerea unei igiene orale corespunzătoare e un factor foarte important în scăderea reapariţiei aftelor.

Folosiţi apă de gură. Este indicată clătirea cavităţii bucale cu apă de gură cu clorhexidină.

Utilizaţi geluri împotriva aftelor, care scad durerile.

Folosiţi soluţii ce conţin xilină şi antiseptice locale.

Puneţi comprese cu tinctură de propolis.

Dacă aftele dor foarte tare sau apar foarte des, prezentarea la medicul specialist poate fi de folos. Leziunea bucală se poate cauteriza şi se poate prescrie şi tratament local, care scade frecvenţa de apariţie a aftelor.

De asemenea, prezentarea la medic este indicată în cazul asocierii apariţiei aftelor cu alte leziuni ale pielii sau dureri articulare, întrucât acesta poate fi semnul unor boli interne.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Cristina | 08 noiembrie 2011, 10:51
Acest doctor este unul de duzina. Am mers la el pentru un tratament si mi-a luat si pielea de pe mine(la figurat). Am platit pt un consult 150 lei, fara sa ma cerceteze prea mult. S-a uitat si a zis ca nu stie ce este si sa merg si la alt medic. Un escroc
Adauga un comentariu »