Viata sexuala / Tulburari sexuale »

Tratamente pentru durerea din timpul actului sexual

Autor: Cristina Popescu | 15 mai, 08:15 | 6 comentarii

Dispareunia sau disconfortul în timpul actului sexual este un simptom des întâlnit în rândul femeilor si barbatilor cu o viață sexuală activă. Durerea din timpul contactului sexual poate fi permanentă sau intermitentă, tulburarea afectând atât femeile, cât şi bărbaţii. De cele mai multe ori, problema se poate rezolva tratând boala care o provoacă.


Intensitatea durerii resimţite în timpul actului sexual depinde de factorul care o cauzează. La femei, chisturile ovariene, anexita, precum şi epiziotomia (tăiere chirurgicală făcută înainte de naştere în zona dintre vagin şi anus)  pot da disconfort în timpul contactului sexual.

 

Tratament pentru durerea din timpul actului sexual: vaginismul

 

Este contracţia involuntară a muşchiului vaginului, afecţiune care îngreuneză penetrarea. Această problemă poate apărea de la primul contact intim sau poate surveni după o perioadă de activitate sexuală.

În cazul acestei afecțiuni, se recomandă atât un tratament fizic (exerciții Kegel de întărire a planșeului pelvic), cât și unul psihologic (consiliere psihologica).

 

Tratament pentru durerea din timpul actului sexual: endometrioza

 

Boală caracterizată prin prezenţa unui ţesut asemănător endometrului (mucoasă uterină) în afara localizării normale, endometrioza dă dureri abdominale şi disconfort în timpul actului sexual.

Din păcate, nu existe tratamente care să vindece complet această afecțiune, care are tendinta de a se agrava odata cu varsta, pana la menopauza.

Cu toate acestea, exista tratamente care sa reduca dimensiunile tesutului endometrial cu localizare atipica si de a ameliora simptomele. In cazul endometriozei usoare, medicul specialist va recomanda medicamente hormonale cu administrare zilnica timp de 6 luni. Tratamentul hormonal poate reduce dimensiunile tesutului endometrial cu localizare atipica. Totuși, odata ce tratamentul hormonal este intrerupt, tesutul revine de obicei la dimensiunile anterioare.

 

Tratament pentru durerea din timpul actului sexual: bolile cu transmitere sexuală

 

Cele mai multe boli cu transmitere sexuală dau mâncărimi vaginale la femei şi scurgere de uretră la bărbaţi, simptome care produc dureri în timpul contactului intim. Una dintre acestea este herpesul, boală manifestată prin prezenţa unor băşici şi secreţii la nivelul organelor genitale, sau chlamidia și gonoreea.

Dacă în cazul herpesului genital nu există un tratament care să vindece afecțiunea complet (erupțiile vor izbucni și se vor retrage pe parcursul întregii vieți), în cazul celorlalte boli cu transmitere sexuală medicul va recomanda administrarea de antibiotice.

 

Tratament pentru durerea din timpul actului sexual: lubrifiere insuficientă

 

Apare fie din cauza excitaţiei insuficiente (preludiu prea scurt), fie din cauza unor modificări hormonale apărute la menopauză (scăderea nivelului de estrogen).

De asemenea, slaba lubrifiere mai poate apărea din cauza administrării unor medicamente precum cele antihipertensive.

În cazul lubrifierii insuficiente, medicii recomandă în general hormonii pe cale vaginală, de tipul cremelor cu estrogeni, tabletelor vaginale sau inelelor intravaginale (se aplică în zona superioară a vaginului şi eliberează estrogeni pe o perioadă de trei luni).

De asemenea, se pot utiliza lubrifianții din farmacii, pe bază de apă sau ulei, sau un ingredient cât se poate de natural și extrem de eficient pentru această afecțiune, uleiul de cocos.

 

Tratament pentru durerea din timpul actului sexual: infecţii urinare

 

În cazul ambelor sexe, infecţiile urinare pot duce la acte sexuale dureroase, din cauza inflamatiei şi iritaţiei locale. Astfel de infecţii se manifestă prin senzaţia de arsură la urinare şi prin nevoia de a merge frecvent la toaletă. La bărbaţi, infecţiile urinare produc usturime în timpul ejaculării.

Infecțiile tractului urinar se vindecă prin administrarea de antibiotice și o hidratare intensă a organismului.

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Dorina | 15 mai 2015, 05:34
O persoană care ţinteşte spre prosperitate pare să atragă idei profitabile şi posibilităţi de afaceri din care ies bani. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email [email protected]
2 Postat de: Maria | 15 mai 2015, 06:25
Cautam Operatori calculator pentru publicare anunturi.
Se lucreaza comod de acasa aprox 3 ore pe zi
Cerinte:
- cunostinte minime PC
- necesar calculator
- conexiune internet
- rabdare
- seriozitate
Nu este necesara experienta.
Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.
Veti trece mai intai prin instruire apoi daca doriti, o sa incepeti sa lucrati cu noi.
Program part-time.
Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice.
Pt informatii trimiteti textul ,,info’’ la adresa [email protected]
Oferim si solicitam seriozitate!
In caz ca nu primiti o lectie din probleme tehnice va rog sa ma anuntati!
Raspunsul la informatiile solicitate o sa-l primiti in maxim 24 ore
3 Postat de: Simo | 15 mai 2015, 07:06
Lipsurile nu apar decât atunci când nu eşti conştient de abundenţa din jur. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]
4 Postat de: Stefan | 15 mai 2015, 17:17
Cele mai mari obstacole din viata oamenilor sunt următoarele: sindromul NU, gândirea negativă, teama şi îngrijorarea, amânarea, automulţumirea şi amintirea greşelilor şi eşecurilor din trecut. Treceti peste toate astea intrand in colaborare cu noi.
Se lucreaza comod de acasa aprox 3 ore pe zi
Cerinte:
- cunostinte minime PC ;
- necesar calculator;
- conexiune internet;
- rabdare;
- seriozitate.
Nu este necesara experienta.
Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.
Cereti “ DETALII” la adresa : [email protected]
5 Postat de: Negru Vasilica | 17 mai 2015, 20:44
Cea mai extinsa oferta de lucru! Lucram deja cu foarte multi oameni! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email:[email protected]
Pagina comentarii: 
Adauga un comentariu »