Remedii naturiste / Problemele tale »

Tratamente naturiste pentru sângerări nazale

Autor: Cristina Popescu | 15 februarie, 11:50 | 0 comentarii

Deși la prima vedere poate părea înfricoșătoare, sângerarea nazală este destul de comună, în special în rândul copiilor, al bătrânilor și femeilor gravide.


De regulă, se opreşte spontan sau prin simpla presare a nărilor. Aşază-te şi presează ferm deasupra nărilor, timp de câteva minute. Poţi pune şi o pungă cu gheaţă. Evită suflarea nasului şi activităţile intense timp de 12 ore.

De asemenea, hemoragia nazală se poate trata acasă, fără a apela la ajutorul medicului, cu ajutorul tratamentelor naturiste!

Tratamente naturiste pentru sângerări nazale - vitamina C și infuzii de coada-calului

Specialiştii în remedii naturiste recomandă persoanelor care au deseori sângerări nazale o dietă bogată în vitamina C. De asemenea, foarte eficiente pentru oprirea sângerărilor sunt compresele îmbibate în tinctură de gălbenele şi cele umezite cu ulei de chiparos.

În astfel de situaţii, sunt recomandate infuziile de coada-calului, care ajută la îngustarea vaselor de sânge, dar şi ceaiurile astringente precum coada şoricelului, vâscul şi traista ciobanului. Aceste ceaiuri se prepară dintr-o linguriţă de plantă uscată care se infuzează în 250 ml de apă clocotită. Se consumă câte două căni pe zi, vreme de două săptămâni pe lună.

Tratamente naturiste pentru sângerări nazale - cataplasme cu scoarță de stejar

În uz intern sau extern sunt eficiente: decoct de stejar din două linguriţe scoarţă uscată la 200 ml apă clocotită - se fierbe 5 minute, se strecoară, se îndulceşte cu miere şi se bea fracţionat, în cursul unei zile, la intervale de 30 de minute, având efecte astringente şi antiseptice asupra florei microbiene, hemostatice şi cicatrizante la apariţia sângerărilor interne sau externe. Acelaşi decoct se foloseşte în tamponări în nara sângerândă sau cataplasme călduţe pe nas şi obraji.

Tratamente naturiste pentru sângerări nazale - cură cu ceai de urzică

În cazul persoanelor care se confrunta frecvent cu sângerări nazale, se recomandă o cură cu ceai de urzică, completată cu cu supe din urzică, morcov şi ceapă (bogate în fier), cu efecte fortifiante.

Tratamente naturiste pentru sângerări nazale - infuzia de traista-ciobanului are acțiune coagulantă

Infuzia de traista-ciobanului se realizează dintr-o lingură de plantă uscată şi mărunţită la 200 ml apă clocotită - se infuzează acoperit 15-20 de minute, se strecoară şi se beau 1-2 căni pe zi, având proprietăţi hemostatice, cu efecte asupra coagulării sângelui, vasoconstricţie şi în reducerea tensiunii arteriale.

Ce faci dacă persistă sângerarea nazală

Mergi la medic dacă sângerarea nu încetează nici după jumătate de oră de apăsare a nărilor. El îţi va recomanda medicamente hemostatice, după ce îţi va lua pulsul şi va măsura tensiunea arterială şi, eventual, va face o radiografie.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »