Remedii naturiste / Problemele tale »

Tratamente naturiste pentru eczeme

Autor: Cristina Popescu | 18 februarie, 13:50 | 1 comentariu

Mâini roşii, mici vezicule pline cu lichid şi senzaţie de mâncărime. Dacă aveţi aceste simptome, aveţi o eczemă. Eczema este însoţită în mod frecvent de mâncărimi și poate apărea ca urmare a contactului cu praf, ciment, gudroane. Şi contactul cu detergenţi poate distruge filmul hidrolipidic care protejază pielea de agresiunea factorilor externi.


Articole similare:

Printre factori mai pot fi infecţiile bacteriene sau micotice (ciupercile pielii), contactul cu metale (ceasuri, brăţări, inele, mai ales cele care au în compoziţie nichel şi cobalt). Stresul are de asemenea un rol important în declanşarea eczemei mâinilor. Iată câteva remedii naturiste pentru atenuarea acestei afecțiuni!

Tratamente naturiste pentru eczeme - ulei de cocos

Beneficiile uleiului de cocos pentru păr, piele sau dinți sunt deja cunoscute. Acest super-ulei are proprietăți antimicrobiene, antifungice și antibacteriene, motiv pentru care este ideal pentru afecțiuni precum eczeme, psoriazis sau dermatite.

Aplicați câteva picături de ulei de cocos pe zonele afectate și masați pielea. Repetă acest procedeu de 3-4 ori pe zi, astfel încât pielea să se mențină hidratată.

Tratamente naturiste pentru eczeme - aloe vera

Gelul de aloe vera este un remediu excelent pentru tratarea eczemelor. Aplică aloe vera pe zonele afectate și lasă-l să acționeze câteva ore, timp în care pielea se va bucura de beneficiile gelului.

Tratamente naturiste pentru eczeme - ceai verde

Consumul regulat de ceai verde poate atenua eczemele. În plus, ceaiul verde este bogat în antioxidanți și ajută la întărirea sistemului imunitar, astfel că organismul poate lupta eficient împotriva inflamațiilor.

Tratamente naturiste pentru eczeme - băi cu săruri Epsom

Sulfatul de magneziu, cunoscut şi sub numele de săruri Epsom, se foloseşte pe scară largă în tratarea anumitor afecţiuni acasă, de la reducerea stresului, la calmarea durerilor şi catifelarea pielii.

Diluată în apă,  sarea Epsom îți poate transforma baia într-o adevărată experiență SPA. În plus, acestea reduc iritațiile pielii și atenuează mâncărimea.

Iată de ce ai nevoie:

- 1-2 căni de sare Epsom;
- 1-2 căni de sare de Himalaya;
- 10-15 picături de ulei esențial de lavandă sau mentă.

INFO: Sarea de Himalaya o poți găsi în magazinele naturiste, prețul ei variind între 7-10 lei (pentru 500 g).

Tratamente naturiste pentru eczeme - miere de Manuka

Mierea de Manuka este o miere monoflora , unica in lume , adunata si preparata de albinute din floarea arborelui de Manuka (Leptospermum Scoparium), arbore care creste numai in insulele salbatice si nepoluate ale Noii Zeelande.

Cercetarile de laborator si studiile clinice efectuate au demonstrat ca mierea de Manuka este deosebit de eficientă  in distrugerea unui spectru larg de microorganisme bacteriene si fungice, astfel că este un remediu excelent în tratatea eczemelor, psoriazisului, acneei sau dermatitelor.
Amestecă două linguri de ceară de albine, 2 linguri de miere de Manuka și 2 linguri de ulei virgin de măsline până când acestea formează o pastă omogenă.

Păstrează compoziția la frigifer, într-un borcan închis ermetic.
Aplică pasta direct pe zonele afectate.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Georgiana | 18 februarie 2016, 14:43

Stop! Aici este lucru acasa! Oferta este valabila pentru toate localitatile si pentru toti oamenii care dispun de circa 2 sau 3 ore libere pe zi. Se lucreaza in regim de colaborare. Asiguram contract de comision si instruire gratuita, pas cu pas, plus indrumare personala foarte atenta, in asa fel incat dvs sa reusiti cu brio sa faceti fata sarcinilor primite si sa castigati bani. Cereti acum detalii la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »