Remedii naturiste / Problemele tale »

Tratamente naturiste pentru astenia de toamnă

Autor: Daniela Purcaru | 11 octombrie, 10:55 | 0 comentarii | 410 vizualizari

Și toamna te poți confrunta cu oboseala, lipsa de energie și de concentrare tipice asteniei. Încearcă aceste leacuri pentru a-ți recăpăta starea de bine!


Tinctură de rozmarin

Luată de 3 ori pe zi, tinctura de rozmarin alungă iritabilitatea și-ți redă energia deoarece are proprietăți tonice. Iei o linguriță de soluție în amestec cu 100 ml de apă.

Rozmarinul îl poți folosi și sub formă de infuzie, ulei esențial, capsule.

Îți îmbunătățește și digestia, te scapă de dureri de cap și te protejează de viroze. Infuzia este de ajutor și ea, dar numai dacă o bei în timpul zilei, altfel poate da insomnie.

La 250 ml de apă pui 2 pliculețe de plantă și infuzezi 15 minute. Bei 2-3 căni pe zi. Cu uleiul esențial de rozmarin poți face inhalații sau îl poți pune în apa de baie.

Infuzie din semințele de schinduf

Din semințe de schinduf poți face o infuzie. Îți trebuie 2 lingurițe de semințe pe care le ții un sfert de oră în 250 ml de apă clocotită. Strecori și bei după răcire. Repeți procedura de 2-3 ori pe zi.

Ceaiul din semințe de schinduf este indicat în stările de astenie fizică și psihică, dar și în nevroză, tuse, diabet, tulburări de digestie.

Citește și: De ce apare astenia de toamnă

Macerat de cătină

Maceratul de cătină alungă oboseala fizică și crește imunitatea. În plus, îți dă un plus de vitamine ( C, B1, E) care stimulează apetitul.

Maceratul se face din 2 lingurițe de fructe și o cană cu apă rece. Le lași peste noapte la macerat, apoi fierbi totul circa 2 minute. Strecori și bei înainte de masă, de-a lungul zilei, în 3 reprize.

Ceai de anason

Astenia nervoasă poate fi alungată și cu ajutorul ceaiului de anason, un bun stimulent pancreatic. Îl poți lua sub formă de infuzie sau de pulbere. O linguriță de pulbere de anason se ține sub limbă 10 minute, apoi se înghite cu puțină apă.

Infuzia se face din 2 lingurițe de plantă și 250 ml de apă clocotită. După strecurare, bei din ea de 3 ori pe zi, între mese.

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »