Remedii naturiste / Problemele tale »

Tratamente cu tinctură de propolis

Autor: Cristina Popescu | 04 februarie, 14:10 | 2 comentarii

Propolisul este un ,,cocteil" de substanțe vindecătoare, adunat de albine din mugurii și de pe scoarța plopilor, a mestecenilor, a castanilor, a salciilor, a frasinilor, a aninilor și ale unor specii de pomi fructiferi.


Articole similare:

În timp, acest elixir cu virtuți de antibiotic produs de albine și-a dovedit eficiența în peste 200 de boli, de la afecțiuni respiratorii, ale pielii și până la cancer.
Propolisul se găsește sub formă de diferite preparate, unul dintre acestea fiind tinctura de propolis.

Astfel, dacă nu vrem să luăm acest remediu gata preparat din comerţ (se găseşte practic în toate farmaciile şi magazinele naturiste), putem să-l obţinem acasă: se pun într-un borcan cu filet cincisprezece linguri rase de propolis, peste care se adaugă două pahare (400 ml) de alcool alimentar de 90 de grade.

Se închide borcanul ermetic şi se lasă la macerat vreme de două săptămâni, timp în care se agită zilnic, după care se filtrează. Tinctura rezultată va fi pusă în sticluţe mici, închise la culoare. Se administrează din acest remediu câte 50 de picături, puse pe puţină pâine uscată sau în miere, de patru ori pe zi.

Cu foarte puţine excepţii, pe care le vom preciza ulterior, tinctura de propolis nu se administrează diluată în apă, deoarece anumite substanţe din compoziţia sa se întăresc în contact cu apa, devenind insolubile şi ca atare trec prin organism fără efect. De asemenea, nu se ia tinctura de propolis simplă, deoarece în contact cu saliva se va produce acelaşi efect ca în cazul diluării în apă.

Iată în ce tratamente se folosește tinctura de propolis!

Tratamente cu tinctură de propolis - ulcer și gastrite

Se pun 30 de picături de tinctura de propolis pe o felie de pâine albă uscată, se amestecă bine şi se înghite pe stomacul gol. Se iau 4-6 asemenea doze pe zi, care au efect cicatrizant asupra pereţilor gastrici, reglează cantitatea de sucuri acide secretate.

Mare atenție, însă! Dacă nu se administrează pe o cantitate suficient de mare de pâine uscată, tinctura poate agrava, din cauza alcoolului pe care îl conţine, gastrita.

Tratamente cu tinctură de propolis - reface imunitatea organismului

Mai multe studii realizate în Japonia, Statele Unite și Rusia au demonstrat că propolisul activează foarte puternic sistemul imunitar. Astfel, tinctura de propolis administrată sistematic măreşte producţia de celule specializate ale sistemului imunitar, le face mai ,,agresive", ceea ce determină o mai mare rezistenţă la infecţiile cu orice tip de germen. Pentru creşterea imunităţii se face o cură de 3 săptămâni, timp în care se iau câte 30-40 de picături de tinctura de propolis, de 4 ori pe zi.

Tratamente cu tinctură de propolis - hipertensiune și tulburări de ritm cardiac

Cercetările realizate în spitalul de cardiologie din Jiangsu, China, au pus în evidenţă că administrarea a 300 mg de propolis (aproximativ 150 de picături de tinctura) zilnic conduce la scăderea presiunii arteriale, la normalizarea ritmului cardiac, la scăderea cantităţii de colesterol din sânge. De asemenea, s-au constatat efecte de refacere a elasticităţii vaselor de sânge.

Tratamente cu tinctură de propolis - herpes

Se aplică pe locul afectat tinctura de propolis prin picurarea directă cu o pipetă, şi nu prin ştergerea cu un tampon de vată (deoarece propolisul tinde să precipite mai rapid pe tampon), până se creează o mică crustă pe suprafaţă tratată. Se repetă procedura de 2-3 ori pe zi. Timpul de vindecare scade în 80% din cazuri de 3-4 ori, iar posibilitatea de recidivă se înjumătăţeşte.

Tratamente cu tinctură de propolis - eczeme infecțioase

Se aplică zilnic comprese cu tinctură de propolis care se ţin vreme de o oră. În eczemele uscate, se fac aplicaţii cu unguent de propolis sau cu crema de gălbenele şi propolis (se găseşte în comerţ), de 2-3 ori pe zi.

Tratamente cu tinctură de propolis - arsuri

În cazul arsurilor ușoare, se fac aplicaţii cu unguent de propolis sau unguent de propolis şi tătăneasă. În arsurile grave se aplică tinctura de propolis - produce usturimi foarte puternice, dar efectele sale vindecătoare sunt uimitoare.

Secretul este ca în primele 30-60 de minute, fără a se pune pansament, să se toarne direct peste arsură tinctură de propolis. Aceasta poate însemna o aplicare la fiecare câteva minute. După aproximativ jumătate de oră, durerea aproape nu se mai simte şi se observă cum în loc să crească semnele inflamatorii, acestea se diminuează progresiv. După o oră, aproape nu se mai observă nimic pe locul arsurii.

Tratamente cu tinctură de propolis - coşuri, acnee, furuncule, abcese

Se aplică pe locul afectat tinctura de propolis cu un tampon de vată.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Georgiana | 04 februarie 2016, 14:05
Daca ai nevoie acum de bani! Nu iti trebuie experienta sau cunostinte de specialitate! Trebuie doar sa ai calculator si conexiune la internet. Este usor ceea ce ai de facut! Noi te invatam totul, pas cu pas si simplu! Te vei bucura cand vei vedea imediat rezultate! Pentru mai multe detalii, cauta-ne la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Daniel | 07 februarie 2016, 11:33
Cautam colaboratori seriosi! Ofertă speciala pentru cei care vor să faca bani in timpul liber sau full-time. Vei lucra intr-o echipa cu experientă, iar rezultatele sunt deja dovedite. Te vei convinge imediat ca ai facut cea mai buna alegere! Pentru mai multe detalii, cauta-ma acum la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »