Remedii naturiste / Puterea plantelor »

Top plante antidurere

Autor: Claudia Georgevici | 20 aprilie, 08:05 | 0 comentarii

Sub formă de infuzie, tincturi, macerat sau cataplasme, plantele medicinale sunt ajutorul pe care putem conta în caz de migrene sau dureri articulare, de pildă.


Crețușca, indicată în durerile reumatice

Plantă cu acțiune antiinflamatoare, diuretică și astringentă, crețușca este planta pe care poți conta dacă te confrunți cu dureri reumatice sau artritice. Unii compară acțiunea antiinflamatoare a acestei plante cu cea a aspirinei. Se consumă sub formă de infuzie obținută dintr-o linguriță de plantă la 1 cană cu apă fierbine. Se lasă în jur de un sfert de oră la infuzat. Se beau 2 căni zilnic.

Dureri abdominale? Mușețelul le poate trata!

O altă plantă cu o importantă acțiune antiinflamatoare este mușețelul. Planta este folosită pentru numeroase probleme de sănătate. Mușețelul ajută în durerile abdominale cauzate de ulcer, colici sau spasme intestinale. În astfel de neplăceri se bea câte 1 cană cu infuzie de mușețel după fiecare masă importantă a zilei. Se lasă la infuzat 10 minute 1 linguriță sau un săculeț cu mușețel la 1 cană cu apă fierbinte. Dacă ai dureri rematismale, adaugă în apa de baie o infuzie concentrată de mușețel (1 pumn de flori la 1 litru de apă fierbinte).

Știai că...

...mușețelul poate avea acțiune protectoare contra bacteriei Helicobacter pylori, potrivit unui studiu rus?

Salcia, aspirina vegetală

În China, scoarța de salcie era folosită din timpuri străvechi în combaterea durerilor reumatismale. Grecii o utilizau pentru scăderea febrei, iar arabii contra durerilor de cap. Bogată în derivați salicilici, salcia este considerată echivalentul vegetal al aspirinei. Se poate administra sub formă de tinctură, 20-30 de picături, de 3 ori pe zi, cu puțină apă.   

Gheara-diavolului, bun analgezic

Beneficiile ghearei-diavolului în tratarea durerilor reumatice sunt cunoscute demult, planta fiind valorificată pentru acțiunea antiinflamatoare. Se prepară un decoct din 2linguri de pulbere de rădăcină la 1litru de apă. După ce fierbe un sfert de oră, se lasă să se răcească şi se bea pe tot parcursul zilei, în 3reprize, într-o curăde 1lună.

Migrenele pot ceda cu spilcuță

Cunoscută şi ca iarba-fetei,spilcuța conține partenolide, substanţe care reduc şi chiar previn durerile de cap, având efecte uşor sedative. În caz de migrene și dureri menstruale, încearcă această plantă, care se poate administra sub formă de capsule. Doza indicatăeste de 125 mg pe zi. În cazul durerii de cap cronice, se poate face o cură de 6săptămâni.Citește prospectul, întrucât capsulele de spilcuță pot interacționa cu diverse tratamente.

Uleiul de cuișoare anesteziază durerile de dinți

Cuișoarele conțin eugenol, compus cu efect anesteziant și antiseptic. De aceea, masajul şi compresele cu ulei de cuişoare sunt indicate în calmarea durerilor de dinți, precum şi în nevralgii şi în artroze.Se aplică pe dintele dureros ulei de cuişoare nediluat şi se menţine 3minute. Uleiul de cuişoare nu se înghite, ci se scuipă.

Citește și: Soluții la îndemână dacă te dor dinții

BINE DE ȘTIUT!

- În caz de entorse, folosește alifii pe bază de arnica, plantă cu o importantă acțiune antiinflamatoare.

- Pentru calmarea durerilor musculare, poți încerca masajul local cu ulei de levănțică diluat în ulei de măsline.

- Unguentele pe bază de untul-pământului sunt benefice în cazul articulațiilor dureroase.

- Dacă ai nevralgii sau dureri reumatice, pune pe locul afectat un săculeț cu sare grunjoasă încălzită.

- În caz de luxații, sunt utile cataplasmele cu gălbenele.

- Contra migrenelor, pune-ţi pe tâmple felii de cartof crud şi ţine-le până când durerea cedează.

- Ceaiul de ghimbir calmează durerile abdominale.

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »