Stil de viata&dieta / Nutritie »

Top 5 alimente anti-cancer

Autor: Cristina Popescu | 22 iunie, 13:25 | 3 comentarii

Dietele în care predomină legumele şi fructele reduc considerabil riscul de cancer, arată studii recente. Aşadar, limitează consumul de carne şi adaugă în dietă următoarele alimente-minune!


Top 5 alimente anti-cancer: broccoli

Toate legumele crucifere (varza, conopida etc.) sunt alimente care previn cancerul de prostată, de sân, pulmonar și de colon.

Totuși, broccoli excelează la capitolul prevenire, datorită conținutului bogat de vitamina C și E, precum și minerale, cum ar fi calciu și fier.

Pentru ca leguma să-și păstreze intacte toate proprietățile, îți recomandăm să gătești leguma la abur, nu mai mult de 10 minute.

Top 5 alimente anti-cancer: curcuma

Curcuma este un condiment cu proprietăți anti-cancer, mai exact rădăcina, ale cărei componente anti-cancer inhibă dezvoltarea tumorilor.

În plus, curcuma este foarte utilă pentru persoanele care se află sub tratament pentru canceer, întrucât rădăcina minimizează efectele secundare ale medicamentelor.

Totodată, curcuma conține curcumină, un compus antiinflamator care ameliorează în mod vizibil calitatea vieții persoanelor care suferă de dureri, reumatism, fibromialgie, oboseală cronică etc.

Top 5 alimente anti-cancer: ceai verde

Ceaiul verde combate eficient radicalii liberi responsabili de instalarea cancerului. În plus, este un puternic detoxifiant, activând enzimele din ficat, care au un mare rol în eliminarea toxinelor. Ceaiul verde este bogat în polifenoli care au o putere antioxidantă de 100 de ori mai mare decât vitamina C.

Se recomandă să faci ceaiul prin infuzarea a două linguriţe de frunze, timp de cinci minute. Ceaiul trebuie băut în cel mult jumătate de oră după preparare.

Top 5 alimente anti-cancer: sfecla

Sfecla roşie este una dintre legumele cu cea mai mare putere antioxidantă, luptând împotriva radicalilor liberi (poluare, chimicale, radiaţii), care îmbătrânesc celulele corpului înainte de vreme.

Cel mai important antioxidant din sfeclă este substanţa care-i dă culoarea roşie, betacianina, şi care creşte capacitatea sângelui de a transporta oxigen la celule. Betacianina are rol în prevenirea cancerului de stomac şi de colon. Consumă 900 g de sfeclă roşie pe zi, atât ca terapie, cât şi pentru prevenire.

Top 5 alimente anti-cancer: strugurii

În struguri (vin, must), afine şi mure se găseşte un antioxidant de cinci ori mai puternic decât beta-carotenul şi de 50 de ori mai puternic decât vitamina E, numit resveratrol. Acesta are efecte antitumorale şi are puterea de a încetini cu 50% înmulţirea celulelor canceroase. De asemenea, stopează producerea infecţiilor şi calcifierea arterelor.

Dacă nu ai posibilitatea să mănânci struguri, medicii îţi recomandă să bei câte un pahar cu vin roşu pe zi.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Rodica | 22 iunie 2015, 15:24
Urgent! Lucru la domiciliu! Oamenii sunt asa de blocati intr-o anumita perspectiva, incat nu pot vedea ceea ce este atat de limpede, deoarece ideile lor, orientate intr-o singura directie, i-au orbit. Aici veti gasi garantat cea mai serioasa oferta de lucru la domiciliu, cu castiguri asigurate prin contract legal de comision! Cereti acum detalii la adresa de email:[email protected]
2 Postat de: Dana | 22 iunie 2015, 17:37
Atât timp cât vei continua să susţii în mintea ta imaginea schimbărilor pozitive pe care ţi le doreşti, acestea vor continua să se petreacă în viaţa ta. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]
3 Postat de: Iulia | 23 iunie 2015, 20:47
Cautam colaboratori pentru publicare anunturi
Se lucreaza comod de acasa maxim 3 ore pe zi, in functie de abilitati
Cerinte: - necesar calculator
- conexiune internet
- rabdare
- cunostinte minime PC
- seriozitate
- perseverenta
- atentie la detalii
Nu este necesara experienta.
Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin email.
Veti trece mai intai prin instruire apoi daca doriti, o sa incepeti sa lucrati.
Program part-time.
Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice.
Pt informatii trimiteti textul ,,info” la adresa de email:
[email protected] Oferim si solicitam seriozitate!
In caz ca nu primiti o lectie din probleme tehnice va rog sa ma anuntati!
Adauga un comentariu »