Stil de viata&dieta / Nutritie »

Top 10 alimente care te feresc de cancer

Autor: Cristina Popescu | 29 februarie, 16:10 | 3 comentarii

Aproximativ o treime din numărul celor mai comune tipuri de cancer pot fi prevenite printr-o alimentație sănătoasă și echilibrată, prin activități sportive regulate, dar și prin menținerea unei greutăți optime.


Specialiștii spun că aproape o treime din numărul cazurilor de cancer au drept cauze obezitatea, fumatul și lipsa mișcării. Potrivit unui ghid realizat de World Cancer Research Fund, șansele de îmbolnăvire cu cancer ar putea scădea dramatic dacă s-ar adopta câteva schimbări în ceea ce privește stilul de viață, dar mai ales alimentația.

Nu este nici un secret pentru nimeni faptul că o dietă bogată în hrana naturală, 100% biologică și fără pesticide, poate ține la distanță bolile.

Iată, așadar, ce alimente să introduci în alimentație pentru a te feri de cancer!

Vinul roșu

Consumul zilnic al unui pahar de vin roșu este o modalitate excelentă de a furniza organismului porția de antioxidanți și vitamine. Vinul roșu conține resveratrol, un compus activ care împiedică dezvoltarea și răspândirea celulelor canceroase în diferite părți ale corpului.

Rodia

Acest fruct este bogat în antioxidanți care acționează împotriva radicalilor liberi, care sunt responsabili pentru daunele celulare. Astfel, consumul regulat de rodii încetinește reproducerea celulelor maligne și reduce probabilitatea metastazelor.

Ceaiul verde

Ceaiul verde este o plantă extrem de populară în Asia, căci ea te ajută să pierzi în greutate, fiind și o armă împotriva cancerului. Planta conține polifenoli și alte tipuri de antioxidanți care previn diviziunea celulelor canceroase, reducând astfel posibilitatea de a dezvolta tumori la sâni, colon, rect, pancreas, plâmăni și ficat.

Broccoli

Broccoli este una dintre legumele verzi care nu trebuie să ne lipsească din alimentație și pe care trebuie s-o consumăm de cel puțin două ori pe lună. Ea are un conținut bogat de fibre, acestea ajutând la eliminarea deșeurilor nocive din intestin. În plus, broccoli conține un compus numit sulforafan, care ajută la detoxifierea ficatului și la prevenirea tumorilor în întreg sistemul digestiv.

Cafeaua

Consumul de cafea are efecte pozitive în ceea ce privește prevenirea cancerului de piele. Acest lucru se datorează cofeinei, care distruge o proteină numită ATR și distruge astfel celulele afectate de expunerea constantă la razele de tip UV.

Usturoiul

Usturoiul, considerat și cel mai bun antibiotic natural, este și un excelent aliment împotriva cancerului. El conține compuși de sulf, vitamine și minerale care ajută în prevenirea cancerului de esofag, plămâni, colon sau stomac.

Nucile

Nucile dar și alte fructe cu coajă dură conțin niște molecule cunoscute sub numele de fitosteroli, care blochează receptorii de estrogen în timp ce împiedică dezvoltarea de celule maligne. Includerea nucilor în dietă ajută la reducerea riscului de cancer de sân, cancer de prostată sau cancer de colon.

Citricele

Lămâia, portocalele și grepfruitul conțin cantități mari de limonen, o substanță stimulatoare pentru limfocite, adică celule care luptă împotriva diferitelor tipuri de cancer.

Piersicile

Potrivit studiilor, piersicile au proprietăți și substanțe nutritive care distrug celulele canceroase. Extractele realizate din acest fruct ar avea efecte promițătoare în tratamentele împotriva cancerului de sân.

Oregano

Acest condiment aromat și frecvent întâlnit în bucătăriile noastre conține carvacrol, un compus care ar distruge celulele maligne de la nivelul prostatei. În plus, este demonstrat faptul că oregano are un puternic efect antiinflamator și proprietăți antibiotice.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Negru Vasilica | 29 februarie 2016, 18:31

Pas cu pas, spre castiguri! Vino acum in echipa noastra si te vom indruma pas cu pas, cu mare atentie si grija, pentru ca tu sa inveti totul si sa castigi bani foarte repede! Avem mare nevoie de colaboratori harnici, seriosi si ambitiosi! Lasa prostiile si incepe sa castigi bani! E real si extrem de serios totul! Cere-ne mai multe detalii si informatii la adresa de email:[email protected]
2 Postat de: Negru Vasilica | 01 martie 2016, 17:05
Oferta nou-nouta! In premiera absoluta: cel mai nou program super-eficient prin care va puteti rotunji rapid veniturile lunare! Nu trebuie sa aveti niciun fel de experienta, veti invata totul cu noi, pas cu pas si metodic! Trebuie doar sa va hotarati acum! Cereti urgent mai multe detalii la adresa noastra de email:[email protected]
3 Postat de: Negru Vasilica | 01 martie 2016, 23:45
Teapa voastra este garantata .Cereti mai multe detalii la adresa de email:[email protected]
Adauga un comentariu »