Stil de viata&dieta / Nutritie »

Tipuri de miere de albine și beneficiile lor

Autor: Cristina Popescu | 04 februarie, 14:30 | 2 comentarii

Folosită de mii de ani, mierea este considerată un medicament natural valoros, aceste remdiu tratând afecțiunile cele mai diverse.


Articole similare:

Fiecare tip de miere este ,,înzestrat'' cu anumite beneficii și este bine să o alegem ținând cont de problemele de sănătate pe care le avem.

Tipuri de miere de albine - polifloră

Proprietăţile sale diferă foarte mult în funcţie de regiunea din care este recoltată. De exemplu, mierea de la câmpie are o acţiune antiseptică şi sedativă mai puternică, spre deosebire de mierea polifloră din regiunile muntoase înalte, la care efectul antiinfecțios se adresează în special aparatului respirator, iar efectul sedativ este înlocuit cu unul tonic nervos.

În general, mierea polifloră este considerată cel mai complex tip de miere că acţiune terapeutică, ea înglobând nectarul de la câteva zeci, dacă nu sute, de specii de plante medicinale şi împrumutând ceva din proprietăţile terapeutice ale fiecăreia dintre ele.

Tipuri de miere de albine - de salcâm

Mierea de salcâm e bogată în fructoză și în oligoelemente (crom, cupru, iod, fier, zinc, fluor) și are un gust foarte plăcut. O folosești când ai probleme gastro-intestinale sau de digestie. Este recomandată și diabeticilor, pentru că are indice glicemic scăzut (32).

Tipuri de miere de albine - de tei

Mierea de tei are aroma cea mai plăcută şi cea mai puternică dintre toate tipurile de miere. Este recunoscută drept calmant psihic, somnifer, anafrodiziac. Acest tip de miere te relaxează după o zi stresantă.

Tipuri de miere de albine - de mana

Este obţinută de pe frunzele de fag, de frasin şi de stejar. Are proprietăţi laxative mult mai puternice decât celelalte tipuri de miere, are efect antiinflamator asupra tubului digestiv, favorizează eliminarea toxinelor din corp. Mierea de mana este recomandată persoanelor active, sportivilor și tinerilor datorită proprietăţilor energizante şi revitalizante.

Tipuri de miere de albine - de rapiță

Mierea de rapiță, de o culoare alb-gălbuie, are o consistență aparte, fiind o miere mai puțin dulce, cu un miros specific. Are proprietăţi antibacteriene, ajută la scăderea colesterolului, ajută la regenerarea şi menţinerea elasticităţii pereţilor vasculari.

Are conținut mare de glucoză, astfel că se zaharisește ușor. Indicele glicemic mare o recomandă copiilor, persoanelor active și celor în convalescență. Conţine oligoelemente, mai ales calciu şi bor, de aceea e bună în cazurile de osteoporoză.

Tipuri de miere de albine - de floarea-soarelui

Mierea de floarea-soarelui are un gust plăcut și e ideală pentru scăderea nivelului de colesterol „rău“. E bună contra durerilor de stomac și alungă oboseala.

Tipuri de miere de albine - de brad

Mierea de conifer este foarte rară (de molid sau de brad), randamentul de culegere al albinelor fiind mic. Are proprietăţi excepţionale asupra plămânilor şi sistemului respirator, beneficiind de proprietăţi antiinfecțioase, expectorante, antitusive şi, atunci când este consumată cu tot cu fagure, bronhodilatatoare.

Tipuri de miere de albine - de castan

Mierea de castan are un gust puternic, imposibil de confundat. Conține   minerale precum fierul și tanini, eficace pentru a ameliora simptomele gripei și anemiei. Calmează tusea productivă, fluidizează circulația sangvină, fiind recomandată în caz de varice și reumatism.

Tipuri de miere de albine - de zmeură

Are o culoarea albicioasă, specifică. Reglează activitatea ovarelor, este reintineritoare, previne apariţia unor afecţiuni că osteoporoză şi sclerodermia.

Tipuri de miere de albine - de mentă

Este culease de albine din culturile de mentă întinse pe zeci de hectare. Mierea de izmă combate tusea și balonarea, e calmant gastric, ușurează diestia.

Tipuri de miere de albine - flori de câmp

Mierea de flori de câmp sau de fâneață are concentrație mare de zaharuri. Este indicată în surmenaj, stări de convalescență, tulburări de creștere. Are acțiune antiinflamatoare, antimicrobiană, antialergică și antitusivă.

Tipuri de miere de albine - de lavandă

Mierea de lavandă are un miros inconfundabil, iar printre calitățile ei se numără efectul tonic și diuretic. Alină simptomele reumatismului și este indicată și celor cu afecțiuni pulmonare.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Ioana | 04 februarie 2016, 11:06
Castiguri din prima luna!100-285 de euro lunar! Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 de euro lunar (full-time), acum, din prima luna!Oferta este pentru toate localitatile tarii.Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere.Activitatea este foarte usoara.Cerem si oferim seriozitate maxima!Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele lor de email: [email protected]
2 Postat de: Georgiana | 04 februarie 2016, 14:05
Daca ai nevoie acum de bani! Nu iti trebuie experienta sau cunostinte de specialitate! Trebuie doar sa ai calculator si conexiune la internet. Este usor ceea ce ai de facut! Noi te invatam totul, pas cu pas si simplu! Te vei bucura cand vei vedea imediat rezultate! Pentru mai multe detalii, cauta-ne la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »