Actualitate »

Tipuri de aparate dentare pentru adulți: care este cea mai bună opțiune pentru tine (P)

10 ianuarie, 15:55 | 1 comentariu

Aparatul dentar este folosit, în zilele noastre, de oameni de toate vârstele. De fapt, un număr tot mai mare de adulți apelează la aparatul dentar în speranța că vor obține dantura dreaptă și frumoasă pe care și-au dorit-o întotdeauna.

În anii 1990, potrivit doctorului Sunil Wadhwa, directorul departamentului de Ortodonție de la Universitatea Columbia, cazurile în care adulții își doreau aparat dentar erau extrem de rare, însă astăzi din ce în ce mai mulți adulți apelează la medicul stomatolog pentru instalarea unui aparat dentar din dorința de a-și îndrepta dantura. Înainte de a face, însă, acest pas, informarea corectă este esențială.

Există mai multe modalități prin care îți poți îndrepta dantura. Tipul de tratament ales depinde de alinierea danturii și de felul în care îți dorești ca zâmbetul tău să arate la final.

Un lucru este însă clar: aparatul dentar este cea mai eficientă variantă.

Aparatele dentare clasice, de pildă, aplică o ușoară presiune care, în timp, îți aliniază dinții. Ortodontul tău va lipi brackeți metalici pe suprafața dinților tăi, conectându-le apoi cu un fir pe care îl va strânge, mai apoi, la fiecare 4-6 săptămâni. Astfel, dinții sau maxilarul tău, sau amândouă, se vor alinia. Pentru rezultate, aparatele dentare clasice au o durată de purtare cuprinsă între 18 luni și trei ani. Există opțiunea de a purta aparatul dentar pe interiorul dinților, astfel încât acesta să nu fie vizibil.

Aparatul dentar din ceramică și gutierele, soluții moderne

Dacă nu te încântă gândul de a purta un aparat dentar mecanic metalic, aparatele dentare din ceramică sunt și ele o opțiune. Acestea au culoarea dintelui și sunt mai puțin vizibile decât aparatele dentare metalice obișnuite, motiv pentru care au, de obicei, costuri mai ridicate.

Poți să scapi de aparatele dentare cu fire și brackete și să optezi pentru gutiere - un set din tăvițe din plastic transparent pe care le poți da jos atunci când mănânci sau când îți cureți dantura. Există, însă, și dezavantaje: gutierele nu sunt fixate și sunt ușor de pierdut.

Cea mai bună opțiune, însă, pentru alinierea dinților este aparatul dentar clasic, din metal.

Contenția, pasul final

Dacă ești mulțumit de efectele aparatului dentar, consideri că acesta și-a îndeplinit misiunea și a venit timpul să îl dai jos, trebuie să știi că trebuie menținut rezultatul printr-o contenție. Din acest motiv va fi nevoie să purtați, cel puțin pentru o perioadă, un aparat de contenție individualizat al cărui scop este să păstreze rezultatele purtării aparatului dentar și să împiedice revenirea dinților în poziția inițială. Acest aparat de contenție poate fi, în funcție de nevoi și de recomandările medicului, un arc din metal sau fibra de sticlă ori un set de gutiere ce contenție ce vor fi purtate pe timp de noapte pe o perioadă cuprinsă între una și șase luni.

Sănătatea dentară este deosebit de importantă, motiv pentru care alegerea unei clinici stomatologice de încredere este primul pas în obținerea unui zâmbet frumos și sănătos. Citydent, una dintre primele clinici de elită din România, pune la dispoziția clienților săi servicii stomatologice premium și servicii de estetică facială. Zâmbetul tău este pe mâini bune la Citydent!
 

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Lupsa | 11 ianuarie 2017, 11:39
Oferta profitabila: lucru acasa. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre:[email protected]
Adauga un comentariu »