Sanatatea ta / Ce te doare »

Sunt mai eficiente periuțele de dinți electrice?

Autor: Ramona Liță | 22 aprilie, 09:00 | 1 comentariu

Un subiect destul de controversat în zilele noastre este cel legat de igiena orală, mai precis de eficacitatea curățării dinților cu o periuță manuală versus una electrică. Chiar dacă cea din urmă pare a fi mai performantă, rămâne totuși întrebarea: care este mai eficientă?


Cel mai important factor în menținerea sănătății orale este respectarea celor două spălări pe dinți zilnice, timp de minimum două minute. Deoarece curățarea propriu-zisă a danturii în fiecare zi este cea care contează.

Ambele instrumente de igienă orală prezintă propriile avantaje și dezavantaje.

Pe piață putem găsi o paletă foarte largă de produse destinate menținerii sănătății orale însă este indicat să afli ce anume te avantajează pentru a te feri de eventualele probleme.

Placa bacteriană, principala problemă

Această problemă se poate diminua, elimina sau preveni doar printr-un periaj dentar corect. De asemenea este foarte important folosirea aței dentare, a apei de gură pentru a evita depunerea bacteriilor și formarea tartrului. În general stomatologii recomandă să folosim o periuță cu perii moi pentru a nu leza gingiile.

De ce să folosesc o periuţa de dinţi electrică?

Aceasta îți oferă un periaj mai eficient, nu necesită o îndemânare deosebită, îndepărtează mai multă placă bacteriană pe care o dislocă prin intermediul miscărilor de pulsație.
Este recomandată să fie folosită mai ales în cazul în care porți aparat ortodontic.

Poate realiza până la 30.000 de rotații pe minut.
Contribuie la îmbunătățirea sănătății gingivale ajutând la prevenirea inflamațiilor  .

Sunt mult mai ușor de utilizat.

Află cum poți scăpa de tartru AICI

Avantajele unei periuțe de dinți manuale

Acestea sunt mai accesibile, cu un cost mult mai redus.

Le poți găsi ușor și le poți transporta cu tine oriunde mult mai simplu deoarece nu ocupă atât de mult spațiu precum una electrică și ce este și mai important este faptul că nu depinde de o sursă de curent pentru a te spăla pe dinți.

Presiunea scăzută la nivelul gingiilor  o face să fie mai ușor de controlat și să te ajute să eviți apariția problemelor dentare precum sensibilitatea dentară, sau afectarea smalțului.

Dezavantajul lor este acela că trebuie să depui un pic mai mult efort în momentul în care le folosești, față de una electrică.

Periajul dentar când ai aparat ortodontic

Când te afli în această situație este mult mai indicată folosirea periuței electrice deoarece este mai ușor de manevrat și curăță fiecare dinte în parte din cauza capului foarte mic.

Perii reușesc să ajungă pe toată suprafața dintelui cu precădere în jurul bracketurilor și să igienizeze bine zona.

Periajul electric implică și alocarea unui timp sporit igienizării danturii, tocmai din cauza faptului că nu acționează pe mai mulți dinți odată. În felul acesta creșc și șansele apariției  bolilor parodontale precum carii, gingivită.

În momentul în care porți aparat dentar este important să realizezi mișcări circulare, apoi mișcări orizontale, de-o parte și de cealaltă a aparatului.

La alegerea unei periuțe electrice este esențial să cauți în primul rând calitatea, adică perii trebuie să fie întotdeauna moi, pentru a nu leza aparatul, dinții și pentru a evita agățarea lor în bracketuri.

 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Costica | 23 aprilie 2017, 08:22
Nou sistem de lucru la domiciliu! Selectam colaboratori pentru lucru la domiciliu si care dispun de circa 2 ore libere pe zi. Este necesar calculator(sau telefon, tableta), conexiune la internet, cunostinte minime de operare cu documente word si pdf, navigare pe internet. Simplu, usor si foarte avantajos!! Cereti acum detalii la adresa de email:
[email protected] com
Adauga un comentariu »