Sanatatea ta / Ce te doare »

Suferi de anemie? Iată câteva lucruri esențiale pe care trebuie să le știi!

Autor: Cristina Popescu | 29 februarie, 11:05 | 3 comentarii

În ultimul timp, te simți lipsit de energie, somnul este cea mai mare ,,fantezie'' a ta și ai nevoie de cel puțin trei cești de cafea zilnic pentru a face față unei zile de lucru?


Oboseala constantă este unul dintre acele simptome vagi specifice unui spectru larg de afecțiuni, de la stres la boli cardiace. Însă, unul dintre principalii vinovați este anemia, o afecțiune ,,tăcută'', de altfel.

Iată, așadar, ce trebuie să știi mai exact despre anemie!

Este un simptom, nu o boală

În mod obișnuit, gobulele roșii din sânge au un rol important, acela de a transporta oxigenul în întreg organismul. Dacă suferi de anemie, înseamnă că nu ai suficiente globule roșii sau aceste celule nu au suficientă hemoglobină (o proteină bogată în fier care se transformă în globule roșii).

De altfel, medicii susțin că persoanele anemice se simt ca și cum ar avea febră: nu este o boală, ci mai degrabă un semn că ceva se întâmplă în corpul tău.

În general, febra este provocată de prezența unei infecții în organism, însă anemie este provocată de o serie de probleme diferite. Astfel, cel frecvent ,,vinovat'' al anemiei este deficitul de fier din organism, de care corpul tău are nevoie pentru a produce hemoglobină.

În acest caz, este necesar să consumi mai multe alimente bogate în fier sau suplimente cu fier pentru a compensa lipsa acestui mineral esențial în organism.

Multe persoane nu știu că au anemie

În timp ce unele persoane cu anemie se pot simți ușor obosiți, altele nu prezintă niciun simptom. Totuși, anemia se poate agrava dacă este lăsată netratată, astfel că, în timp, te vei simți din ce în ce mai slăbit, iar inima va ,,munci'' mai mult pentru a pompa sângele către toate țesuturile alimentate cu oxigen.

Alte simptome ale anemiei includ amețeli, dureri de cap, senzație de amorțeală în mâini sau picioare, temperatura scăzută a corpului, piele pală, dificultăți de respirație, bătăi rapide sau neregulate ale inimii, dureri în piept, stări de iritabilitate.

Astfel, dacă anemia nu este tratată la timp, agravarea ei poate provoca colapsul inimii.

Anemia este mai frecventă la femei, dar mai gravă la bărbați

Anemia este mai întâlnită la femei deoarece acestea pierd sânge lună de lună în timpul menstruației sau după o naștere, însă afecțiunea se tratează simplu.
În schimb, pentru bărbații care suferă de o anemie provocată de deficitul de fier, aceasta poate fi un semnal de alarmă și poate fi chiar un simptom al cancerului de colon.

Băutorii de cafea, mai expuși riscului de anemie

Băutorii înrăiți de cafea trebuie să fie mai atenți și să reducă din numărul cafelelor consumate, deoarece cofeina interferează în absorbția fierului din alimente în organism.

Astfel, dacă medicul ți-a prescris suplimente cu fier, asigură-te că nu bei cafea cu cel puțin o oră înainte de a a lua pastila sau la două ore după.

Nu trata anemie de unul singur

În primul rând, consultă un medic înainte de a te apuca să iei suplimente cu fier, întrucât dacă iei mai mult fier decât este necesar, acest lucru ar putea provoca efecte secundare nedorite, cum ar fi constipație sau indigestie.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Stela | 29 februarie 2016, 11:08

Colaborare cu contract de comision! Avem nevoie urgent de persoane extrem de serioase, pentru lucru la domiciliu, cu castiguri asigurate prin contract de comision! Cerinte: disponibilitate la studiu, varsta minima de 18 ani, cunostinte de navigare pe internet, folosirea emailului, lucru cu documente word si pdf. Oferim instruire gratuita si pas cu pas. Numai cei foarte seriosi pot sa ceara detalii mai multe la adresa de email:[email protected]
2 Postat de: Mina | 29 februarie 2016, 13:30
Colaborare cu castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Selectam urgent persoane din toate localitatile tarii, pentru colaborare part-time sau full-time. Castigurile, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), vin din prima luna, iar activitatea este extrem de simpla. Garantam seriozitate maxima si cerem acelasi lucru. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]
3 Postat de: Negru Vasilica | 29 februarie 2016, 18:35

Pas cu pas, spre castiguri! Vino acum in echipa noastra si te vom indruma pas cu pas, cu mare atentie si grija, pentru ca tu sa inveti totul si sa castigi bani foarte repede! Avem mare nevoie de colaboratori harnici, seriosi si ambitiosi! Lasa prostiile si incepe sa castigi bani! E real si extrem de serios totul! Cere-ne mai multe detalii si informatii la adresa de email:[email protected]
Adauga un comentariu »