Actualitate »

Stai la serviciu peste program? Iată la ce ești predispus!

Autor: Alina Corneanu | 24 martie, 12:45 | 1 comentariu

Multiplele sarcini de serviciu și statul peste program pe terrmen lung poate afecta mai mult decât credem starea de sănătate, atenționează oamenii de știință americani.


Articole similare:

Mai exact, aceștia susțin că lucrul mai mult de 45 de ore pe săptămână, pe o perioadă mai mare de 10 ani, poate crește riscul de apariție a afecțiunilor cardiovasculare.

Bine de știut este că fiecare oră pe care o petrecem la locul de muncă peste programul normal, mai ales dacă se repetă des această situație, ne poate afecta nu doar sănătatea fizică, ci și cea psihică.

În cadrul studiului, cercetătorii au analizat datele obținute de la mai mult de 1.900 de participanți care obișnuiau să stea peste program la locul de muncă și cărora le-a fost verificată starea de sănătate.

Astfel, rezultatele obținute au evidențiat că voluntarii care muceau mai mult de 45 de ore pe săptămână la serviciu erau mai predispuși bolilor cardiovasculare, spre deosebire de cei care nu petreceau mai mult de 40 de ore săptămânal.

De asemenea, printre afecțiunile cardiovasculare des diagnosticate în rândul persoanelor care munceau mai mult se număra: angina pectorală, boala coronariană, atacul de cord și hipertensiunea arterială.

„Cercetarea noastră a oferit informații în ceea ce privește riscurile la care ne expunem când obișnuim să rămânem peste program la locul de muncă. Bine ar fi ca persoanele să țină cont de aceste atenționări și să prevină pe cât posibil riscurile cardiace“, a afirmat Sadie Conway, asistent univeristar de Epidemiologie în cadrul Universității din Texas, SUA.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Crina | 24 martie 2016, 14:12
URGENT!Castiguri chiar din prima luna!1oo-285 de euro lunar! Cautam de URGENTA,pentru COLABORARE,persoane foarte serioase si interesate sa castige 1oo de euro lunar(part-time) sau 285 euro lunar(full-time) IMEDIAT,din prima luna,cu o activitate usoara,in timpul liber sau full-time,la alegere.Va rugam sa SOLICITATI cat mai REPEDE detaliile necesare,trimitand textul "INFO"la adresa de email:[email protected]
Adauga un comentariu »