Remedii naturiste / Problemele tale »

Soluții pentru îndepărtarea dopului de ceară din ureche

Autor: Cristina Popescu | 07 ianuarie, 13:10 | 1 comentariu

Dopul de ceară sau cerumenul este o substanță substanţă secretată la nivelul conductului auditiv extern cu rolul de a proteja urechea externă. Ceară conţine o substanţă cu efect antibacterian, are un pH acid benefic pentru tegument şi chiar reţine corpii străini care pătrund în ureche (praf, insecte etc).


Compoziţia şi aspectul secreției ceruminoase diferă în funcţie de rasă (mai uscat la rasă asiatică, mai bogat în lipide la rasă albă şi afroamericani), în funcţie de vârstă, sex şi vechimea dopului ceruminos.

Pentru că în timp se poate acumula o cantitate mai mare de ceară, apare un discomfort la nivelul urechii, care se poate manifesta prin diferite simptome: țiuit în ureche, mâncărime persistentă, dureri frecvente de ureche, pierderea parțială a auzului (senzația permanentă de ureche înfundată) și miros neplăcut.

De aceea, urechile au nevoie de o curățare periodică pentru a elimina excesul de ceară, pe lângă igiena obișnuită cu apă și săpun.

Ce provoacă acumularea de ceară în exces în urechi

Înainte să vorbim despre modalitățile prin care poți elimina excesul de cerumen, este important să știi ce anume provoacă acest discomfort.

Prin folosirea beţişoarelor pentru curăţarea urechilor se îndepărtează o cantitate prea mare de ceară, adică bariera care protejează urechile de bacterii şi de ciuperci. Mai mult, stratul de ceară care rămâne este presat în canalul auditiv de intervenţiile frecvente cu beţişoare şi, cu timpul, formează un dop de ceară care afectează auzul.

În plus, bețișoarele nu fac decât să împingă și mai mult ceara în interiorul urechi și să contribuie astfel la formarea dopurilor de ceară. De asemenea, dopurile de urechi sau folosirea căștilor de muzică interne favorizează acumularea excesivă de cerumen.

Remedii pentru îndepărtarea excesului de ceară din urechi

Așa cum am menționat mai sus, nu este recomandată folosirea bețișoarelor pentru curățarea urechilor. Poți apela, în schimb, la următoarele remedii!

Soluție salină

Este o opțiune excelentă pentru a îndepărta ceara din ureche. Tot ce trebuie să faci este să dizolvi o linguriță de sare în 100 ml de apă. Apoi, se înmoaie o dischetă de bumbac în acest amestec și se picură în ureche, în timp ce înclini capul într-o parte. Stai așa câteva minute pentru a permite lichidului să pătrundă în canalul urechii și să înmoaie ceara. La final, inclină capul în poziția opusă și folosește un șervețel pentru a permite lichidului din ureche să se scurgă.

Ulei de parafină

Una dintre cele mai eficiente soluții pentru îndepărtarea cerumenului este uleiul de parafină, care se găsește în farmacii. Tot ce trebuie să faci este să încălzești 2-3 lingurițe de ulei de parafină la flacăra unei lumânări și să picuri lichidul în urechea afectată. Stai așa câteva minute, cu capul înclinat, apoi clătește cu apă călduță pentru a elimina orice urmă de ceară.

Aplică acest tratament 2-3 zile la rând pentru a dizolva complet ceara.

Glicerină

Glicerina este un produs natural care ajută la înmuierea cerii, astfel că ea va fi eliminată mai ușor. Pentru cele mai bune rezultate, se picură de trei ori pe zi câte patru picături de glicerină în fiecare ureche.

Alcool și oțet de mere

Se amestecă părți egale de oțet alb cu alcool. Se înmoaie un tampon de vată în această soluție și se picură în fiecare ureche.

Ulei de măsline

Este un alt ingredient eficient care ajută la înmuierea dopului de ceară, astfel că facilitează eliminarea acestuia. Înainte de a merge la culcare, pune 2-3 picături de ulei de măsline încălzit în urechea afectată și dormi pe partea opusă. Repetă acest tratament 3-4 nopți la rând.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Cosmin | 07 ianuarie 2016, 11:45
-Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala.
-Proiectul este lansat de curand si are mari perspective.
-NU este necesara niciun fel de experienta!
-Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii.
-Lucrati intr-un mediu placut, proactiv.
-Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic.
-Oferim sanse reale de avansare in cariera!
-Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale.
-Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere.
-Programul de lucru este flexibil.
-Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor.
-Sunt suficiente studiile medii.
-Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online.
-Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Cerinte:
- cunostinte despre utilizarea Internetului
- cunostinte despre Word si Excel
- perseverenta, ambitie si dorinta de a reusi intr-un domeniu nou
- posibilitatea de a lucra minim 3 ore pe zi

Important:
Pentru informatii suplimentare trimiteti "info" la: [email protected]

Oferte:
-oferim instruire gratuita
-contract
-scrisoare de recomandare pentru persoanele interesate de aceasta
-posibilitatea de a lucra de acasa
Adauga un comentariu »