Actualitate »

Simptomul surprinzător care poate semnala un infarct

03 februarie, 11:10 | 1 comentariu

Când îți imaginezi că cineva suferă un atac de cord, ai în minte durerea în piept. Oamenii de știință spun însă că simptomele unui infarct diferă la femei, față de cele care se manifestă la bărbați.


Este posibil să simți o presiune sau durere în centrul pieptului, dar surprinzător, femeile ar putea avea dureri ale maxilarului în timp ce suferă un atac de cord. Alte simptome specifice la femei includ dureri în partea superioară a spetelui, durere în braț, oboseală intensă, arsuri la stomac. Medicii nu știu de ce durerea maxilarului și disconfortul ce apare în alte zone ale corpului superior tind să manifeste simptome ale atacului de cord la femei și la bărbați nu.

Mai mult, femeile au tendința de a dezvolta șoc cardiogen, ceea ce înseamnă că inima brusc nu mai poate pompa suficient sânge. De aceea, cu cât aștepți prea mult, tratamente nu mai pot fi o opțiune.

Factori de risc

Femeile de toate vârstele au un risc de a suferi un atac de cord, în special cele tinere. Totodată, cele cu diabet de tip 2 și hipertensiune arterială sunt mai expuse riscului. În plus, femeile afro-americane, cât și cele hispanice au un risc mare de a face atac de cord.

Citește continuarea articolului pe clickpentrufemei.ro

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: C | 29 februarie 2016, 15:37
Colaborare cu castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Selectam urgent persoane din toate localitatile tarii, pentru colaborare part-time sau full-time. Castigurile, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), vin din prima luna, iar activitatea este extrem de simpla. Garantam seriozitate maxima si cerem acelasi lucru. Pentru mai multe informatii trimiteti textul INFO la : [email protected]
Adauga un comentariu »