Sanatatea ta / Ce te doare »

Simptome ale unei boli de ficat

Autor: Alina Corneanu | 13 ianuarie, 12:15 | 3 comentarii

Nu de puține ori se întâmplă ca afecțiunile ficatului să fie mai târziu diagnosticate, tocmai că nu au existat simptome care să indice prezența unei probleme hepatice. Află din rândurile de mai jos care sunt simptomele unei boli de ficat!


Articole similare:

Simptome ale unei boli de ficat: starea continuă de oboseală

Oboseala accentuată poate indica o boala a ficatului. Este important să te prezinți la medic câd organismul îți dă semne că ar putea indica prezența unui cancer de ficat, precum oboseala accentuată, greața, vărsăturile.

Și dacă ai slăbit mult într-un timp foarte scurt, nu ai poftă de mâncare și ai dureri în partea dreaptă a abdomenului, trebuie să mergi la un control medical.

Simptome ale unei boli de ficat: amețești tot mai des

Un simptom frecvent întâlnit în cazul cirozei sunt ameţelile. În fazele incipiente, de cele mai multe ori, ciroza hepatică nu are simptome, însă aceste apar pe măsură ce afecțiunea se agravează.

Semnele care trebuie să îți dea de gândit și să te trimită la medic sunt lipsa poftei de mâncare, însoțită de stări de oboseală accentuată, de greață și amețeli, dar și de scăderi în greutate.

Alți indicatori ai bolii sunt durerile abdominale, creșterea în volum a abdomenului din cauza acumulării de lichid, umflarea picioarelor și icterul (colorarea în galben a tegumentelor și a mucoaselor).

Simptome ale unei boli de ficat: ai dureri în zona coastelor

Steatoza hepatică, cum i se spune în termeni medicali, apare atunci când se acumulează grăsimi în ficat, în proporție mai mare de 10%. Poate apărea din cauza consumului exagerat de alcool, sau a administrării de medicamente pe o perioadă îndelungată de timp.

„Ficatul gras“ este asociat și cu alte boli, precum diabetul, hipertensiunea arterială și hipotiroidia. În cele mai multe cazuri, nu prezintă simptome, dar la unii pacienți pot apărea oboseala, greața, durerile în partea dreaptă, sub coastă. De aceea, diagnosticul poate fi stabilit numai după efectuarea unei ecografii.

Simptome ale unei boli de ficat: modificărea culorii pielii

Un simptom vizibil care arată că ficatul are probleme este modificarea culorii pielii. Dacă pielea începe să fie mai palidă sau gălbuie și marginile unghiilor sunt galbene, este posibil ca ficatul să nu funcționeaze bine. Nuanțele galbene de pe piele sunt cauzate de ficat pentru că nu elimină toxinele, ceea ce duce la acumularea bilirubinei sub piele.

Simptome ale unei boli de ficat: ai dureri abdominale

Ficatul este situat în apropierea coastelor. Atunci când acesta are probleme, provoacă dureri în partea inferioară a abdomenului și coaste. Ascita (acumularea de lichid în interiorul cavităţii peritoneale (în abdomen), în jurul organelor intraabdominale) poate apărea, dacă problema nu se tratează.

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Ovidiu | 13 ianuarie 2016, 10:45
Castigi garantat! Nu conteaza daca esti student,
casnica, somer sau angajat! Daca vrei sa castigi niste bani
in plus, aici chiar poti sa castigi! Avem o echipa minunata
si un program pas cu pas, special conceput pentru ca tu sa
reusesti in cel mai scurt timp sa-ti rotunjesti veniturile!
Garantat! Cere acum mai multe informatii la adresa noastra
de email: [email protected]
2 Postat de: Adrian Razvan | 14 ianuarie 2016, 09:33
Lucru la domiciliu! Oferta noua! Cautam in toate localitatile tarii persoane serioase care vor sa castige bani in regim de colaborare. Asiguram: contract de comision, instruire gratuita, asistenta pas cu pas in desfasurarea activitatii. Cerinte: calculator, conexiune la internet, circa doua ore libere zilnic. Solicitati acum mai multe detalii la adresa de email: [email protected]
3 Postat de: Collamask | 28 martie 2018, 17:30

Crema pentru marirea penisului Maxi Size la fel are un număr de avantaje:
creste nivelul de dorinta sexuala si imbunatateste erectia; dă rezultate garantate; contactul sexual va crește în mod semnificativ durata și va aduce mai mult de senzații plăcute.
Combinarea celor mai noi tehnologii și dezvoltare – crema MaxiSize – a trecut cu succes toate testele clinice. Acest medicament este patentat și vândute în mai multe țări, inclusiv în Rusia. chocolate slim in farmacii
Bărbații au mai multe păreri despre acest produs. Unii laudă foarte mult preparatul MaxiSize, alți se plâng că efectul acestuia este prea lent sau nu îndeplinește așteptările lor. Cei cărora penisul le-a crescut cu 5 cm recomandă produsul, spunând că este cel mai bun de pe piață. Majoritatea bărbaților consideră că îngroșarea penisului prin această metodă constituie o diferență foarte importantă în timpul actului sexual. Totuși, din anchetele și testele efectuate, reiese că acest produs nu are același efect pentru toți. Unii bărbați își exprimă dezamăgirea pe forumurile și paginile de Internet. Menționează faptul că nu au obținut efectul dorit. Adițional, sunt nemulțumiți de sistemul de utilizare – crema trebuie masată pe toată lungimea penisului în erecție. www.recinziireale.com
Adauga un comentariu »