Stil de viata&dieta / Nutritie »

Sfaturi inedite prin care poți preveni cancerul

Autor: Cristina Popescu | 30 ianuarie, 09:50 | 3 comentarii

Aproximativ o treime din numărul celor mai comune tipuri de cancer pot fi prevenite printr-o alimentație sănătoasă și echilibrată, prin activități sportive regulate, dar și prin menținerea unei greutăți optime.


Specilaliștii spun că aproape o treime din numărul cazurilor de cancer au drept cauze obezitatea, fumatul și lipsa mișcării. Potrivit unui ghid realizat de World Cancer Research Fund, șansele de îmbolnăvire cu cancer ar putea scădea dramatic dacă s-ar adopta câteva schimbări în ceea ce privește stilul de viață. Iată câteva dintre ele!

Mișcare și iar mișcare

Activitatea fizică regulată - aici intră chiar și curățenia casei, ca activitate - poate reduce semnificativ riscul de cancer (în special, cancerul de stomac și cel mamar), deoarece mișcarea ajută la menținerea sănătoasă a nivelurilor de hormoni.

Fără calorii sănătoase

Obezitatea este unul dintre factorii declanșatori ai cancerului. Drept urmare, trebuie doar să renunți la caloriile nesănătoase și să le înlocuiești cu unele sănătoase, cum ar fi cele conținute de morcovii, de exemplu.

În cazul în care ai poftă de ceva dulce, optează pentru ciocolată neagră, sănătoasă și săracă în calorii. Doar un cubuleț de ciocolată neagră îți va satisface pofta de dulce pentru mai puțin de 100 de calorii.

Exclude din alimentație pâinea albă

Înlocuiește pâinea albă, pastele și orezul alb cu variantele realizate din făină integrală pentru un aport sănătos de fibre. Astfel, fibrele sunt sățioase și ne ajută să ne menținem o greutate ideală, acestea fiind benefice pentru sistemul digestiv.

Condimente în loc de sare

Prea multă sare în alimentație are ca efect creșterea tensiunii arteriale, dar și a riscului de îmbolnăvire cu cancer la stomac.

Oamenii de știință recomandă reducerea treptată a sării din alimentație și înlocuirea ei cu condimente și plante aromatice: piper negru, boia, ghimbir, busuioc, usturoi sau frunze de dafin.

Fii vegetarian pentru o zi

Există numeroase studii care susțin o posibilă legătură între o alimentație mult prea bogată în carne roșie procesată (bacon, șuncă etc.) și cancerul la stomac, mai ales dacă acest obicei este însoțit și de fumat. În schimb, poți alege ca o zi pe săptămână să consumi numai fructe și legume sau să înlocuiești carnea cu peștele.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Mihai | 30 ianuarie 2016, 07:50
Oferta pentru oricine! Cel mai modern si mai eficient sistem de lucru la domiciliu, acum in premiera pentru toata tara! Trebuie sa ai doar putin timp liber, calculator si conexiune la internet! Nu e nevoie sa cunosti nimic, inveti totul de acum inainte, pas cu pas, sub indrumarea noastra foarte atenta! Si incepi chiar din prima luna sa castigi bani! Solicita acum detaliile necesare, la adresa de email:[email protected]
2 Postat de: Constantin | 30 ianuarie 2016, 16:28
Cautam colaboratori MUNCA LA DOMICILIU. Oferim:
-instruire gratuita sub forma unor lectii trimise prin e-mail; nu este necesara experienta;
-posibilitatea de a lucra comod la domiciliu pe calculator in functie de disponibilitate (part-time/full time);
-contract legal de comision; plata se calculeaza in functie de implicare si realizari;
-scrisoare de recomandare.
Pentru a solicita detaliile necesare, trimiteti INFO la adresa de email: [email protected]
3 Postat de: Stoian Gheorghe | 01 februarie 2016, 11:21
Prostii ! Daca ar putea fi prevenit de cineva , acela ar lua premiul Nobel pt. medicina ! Problema adevarata este depistarea precoce + tratament eficace !
Adauga un comentariu »