Sanatatea ta / Ce te doare »

Semne care arată că avem probleme cu inima

Autor: Alina Corneanu | 04 februarie, 11:10 | 1 comentariu

De cele mai multe ori, asociem durerea de la nivelul pieptului și palpitațiile cu afecțiunile cardiace. Cu toate acestea, multe alte neplăceri pe care le trecem ușor cu vederea pot semnala prezența acestor probleme de sănătate.


Articole similare:

Te simți mai tot timpul obosit

Deși poți pune epuizarea pe seama programului încărcat de peste zi, oboseala poate fi unul dintre semnele bolilor inimii, mai exact a insuficienței cardiace.

Starea de letargie și somnolența apar atunci când inima nu-și poate îndeplini funcția de a pompa sângele corespunzător în organism.

De asemenea, modificările de ritm cardiac, problemă cunoscută sub numele de aritmie, pot favoriza apariția oboselii. Dacă inima bate într-un ritm încetinit (bradicardie - mai puţin de 60 de bătăi/minut), atunci și tensiunea arterială scade și persoana începe să se simtă obosită.

Transpiri chiar și atunci când nu faci efort

Un alt simptom care poate anunța prezența unei probleme cardiace este transpirația. Dintre problemele inimii, infarctul miocardic se manifestă prin transpirații reci.

Mai exact, durerea cauzată de afectarea inimii poate favoriza descărcarea de adrenalină și stimula secreția glandelor sudoripare. În cazul persoanelor care suferă de afecțiuni cardiace, neplăcerea poate apărea chiar și atunci când organismul este relaxat, în stare de repaus. Transpirațiile reci care anunță infarctul miocardic sunt însoțite adesea și de dureri în spatele sternului.       

Ai des stări de amețeală

Și episoadele de amețeală pot indica prezența unor probleme cardiovasculare. Specialiștii spun că multe persoane amețesc când fac mișcări rapide, neplăcere care poate fi cauzată de hipotensiunea arterială.

Explicația este una simplă: inima menține o anumită presiune, iar când persoana se ridică brusc în picioare, sângele nu poate ajunge la fel de rapid la creier, fapt ce duce la apariția stărilor de amețeală și a celor de leșin. Însă amețelile pot apărea și la cei cu hipertensiune, însoțite în acest caz de dureri de cap sau de senzația de țiuit în urechi.       

Ai durerile la nivelul pieptului

Printre cele mai întâlnite semne specifice afecțiunile cardiace se numără și durerea resimțită la nivelul pieptului, a brațelor și care radiază spre gât. În cazul acestor probleme de sănătate, senzația de durere apare sub stern, către partea stângă și poate fi asemănătoare unei greutăți sau presiuni care apasă pe piept.

Rezultatele celor mai recente studii în domeniu au arătat că durerile de acest fel sunt mai frecvente la bărbați, în timp ce femeile se confruntă mai ales cu senzația de arsură. De cele mai multe ori, angina pectorală și infarctul miocardic se manifestă prin astfel de simptome.  

INFO: Atât accidentul ischemic tranzitor, cât și cel vascular cerebral se pot manifesta la început prin stări de amețeală și vedere dublă.

Știai că...
... insuficiența cardiacă poate cauza retenția de lichide în organism, fapt care favorizează apariția inflamațiilor la nivelul picioarelor, gleznelor sau mâinilor?

Dr. Cristina Gabriela Leațu, medic specialist cardiologie, Spitalul European Polisano, Sibiu

Diagnosticul de afecțiune cardiacă se poate pune uneori dacă simptomele sunt clare, alteori sunt necesare investigații suplimentare pornind de la examene facile, ușor de realizat în orice cabinet, cum ar fi electrocardiograma sau teste specifice cum sunt ecocardiografia, examenul angiografic al arterelor coronare, examen RMN cardiac, scintigrafie miocardică.

În foarte multe cazuri, diagnosticul de boală cardiovasculară se face în stadiul avansat, ducând astfel la reducerea șanselor de prognostic pozitiv.

După vârsta de 50 de ani orice persoană ar trebui să facă un control cardiovascular de rutină. Printre bolile cardiace cel mai frecvent diagnosticate la noi în țară se numără angina pectorală, cardiopatia ischemică, insuficiența cardiacă, hipertensiunea arterială și cardiopatiile congenitale.

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Cosmin | 04 februarie 2016, 14:04
-Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala.
-Proiectul este lansat de curand si are mari perspective.
-NU este necesara niciun fel de experienta!
-Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii.
-Lucrati intr-un mediu placut, proactiv.
-Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic.
-Oferim sanse reale de avansare in cariera!
-Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale.
-Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere.
-Programul de lucru este flexibil.
-Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor.
-Sunt suficiente studiile medii.
-Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online.
-Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Cerinte:
- cunostinte despre utilizarea Internetului
- cunostinte despre Word si Excel
- perseverenta, ambitie si dorinta de a reusi intr-un domeniu nou
- posibilitatea de a lucra minim 3 ore pe zi

Important:
Pentru informatii suplimentare trimiteti "info" la: [email protected]

Oferte:
-oferim instruire gratuita
-contract
-scrisoare de recomandare pentru persoanele interesate de aceasta
-posibilitatea de a lucra de acasa
Adauga un comentariu »