Sanatatea ta / Ce te doare »

Semne care arată că suferi de sindromul ovarelor polichistice

Autor: Cristina Popescu | 25 ianuarie, 17:20 | 1 comentariu

Sindromul ovarelor polichistice este una dintre bolile endrocrine ale sistemului reproducător feminin. Afecțiunea este des întâlnită în rândul adolescentelor și al femeilor ajunse la vârsta maturității.


Se estimează că între 5 și 10% din femeile tinere la nivel mondial sunt afectate de această boală, însă cele mai multe nu știu de existența acesteia, deoarece simptomele sindromului ovarelor polichistice sunt neregulate și variază de la caz la caz.

Sindromul ovarelor polichistice - cauze și efecte

Sindromul ovarului polichistic este un dezechilibru hormonal care poate avea consecințe nefaste asupra organismului femeii, cum ar fi menstruații neregulate sau acnee cronică.

Boala se caracterizează prin formarea de chisturi mici la nivelul ovarelor, denumite și foliculi, dar prin mărirea peretelui exterior al ovarelor, ceea ce le conferă un aspect polichistic.

Pentru a trata această afecțiune cronică este necesar un tratament pe tot parcursul vieții, pentru a diminua simptomele și consecințele, astfel încât femeile pot avea o viață sănătoasă și activă.

Cum identificăm simptomele sindromului ovarelor polichistice

În majoritatea cazurilor, există doar foarte puține simptome semnificative care pot semnala debutul sindromului ovarelor polichistice. Totuși, femeile trebuie să consulte medicul ginecolog  în cazul în care suferă de menstruații neregulate și întârziate sau de mici sângerări.

Iată, totuși, o serie de simptome care se manifestă gradual în cazul instalării acestei afecțiuni!

Acneea este un simptom comun în cazul acestei patologii și poate avea grade diferite de severitate, fiind și mai greu de tratat. Afecțiunea dermatologică este rezultatul producției excesive de testosteron.

Excesul de păr pe corp (hirsutismul) este o tulburare care obligă femeile să folosească în mod constant diferite metode de îndepărtare a părului nedorit. Deși creșterea părului este normală în anumite părți ale corpului, excesul și modificarea grosimii firului de păr până la niveluri comparabile cu cele ale bărbaților este anormală. Și aceasta este o tulburare derivată din producția excesivă de testosteron, deoarece pielea și foliculii de păr sunt foarte sensibile la acest supradozaj de hormoni.

Pete de culoare pe suprafața pielii. Numeroase adolescente care suferă de sindromul ovarelor polichistice prezintă un nivel ridicat de insulină în sânge, motiv pentru care apar pete de culoare pe piele, în zone precum: gât, subsiori, față, mâini sau interiorul coapselor.

Probleme de fertilitate. Unele femei care suferă de sindromul ovarelor polichistice au un uter normal și o ovulație sănătoasă. Totuși, alte femei prezintă o scădere semnificativă a ovulației sau chiar lipsa acesteia, ceea ce poate duce la probleme serioase de fertilitate. Din fericire, există tratamente eficiente care pot reda o ovulație normală, implicit  de a îmbunătăți fertilitatea.

Obezitate. Se estimează că aproximatov 50% dintre femeile care sunt afectate de această boală sunt obeze, chiar dacă ele urmează un regim alimentar echilibrat și sănătos însoțit de sport.

Căderea excesivă a părului. Schimbările hormonale provocate de sindromul ovarelor polichistice afectează în mod direct sănătatea capilară.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Tania | 25 ianuarie 2016, 22:29

Cea mai buna oportunitate a anului! Oferim tuturor o posibilitate reala si extrem de avantajoasa de suplimentare a veniturilor, in timpul liber, cu un program foarte flexibil, fara obligatii de niciun fel. Asiguram instruire gratuita, asistenta pe parcursul activitatii si tot ceea ce e necesar pentru ca dumneavoastra sa castigati bani. Solicitati acum informatii la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »