Stil de viata&dieta / Ingrijire »

Secretul machiajului impecabil: pudra

Autor: Mădălina Hârjoi | 22 aprilie, 10:20 | 1 comentariu

Pudra fixează machiajul, absoarbe excesul de sebum și poate fi utilizată și ca fard de obraz. Dar, dacă nu este aplicată corect, poate scoate în evidență liniile fine și ridurile.


După aplicarea fondului de ten, anticearcănului și corectorului, folosește pudră, pentru finisarea machiajului. Ea împiedică fondul de ten să curgă și face ca porii să fie mai puțin vizibili.

De câte tipuri este

Compactă: oferă o finisare mată, se aplică ușor, cu o pensulă specială sau cu un burete și este ideală pentru micile retușuri zilnice.

Pulbere: are nevoie de o pensulă mare și moale pentru aplicare. Este densă și asigură o bună acoperire.

Mată: dă impresia de ten de porțelan.

Translucidă: poate fi aplicată pe orice nuanță de piele și are ca rol fixarea machiajului. Totodată, împiedică resturile de farduri căzute să se impregneze în piele.

Iluminatoare: poate avea mai multe tonuri de culoare (roz, lila, auriu, bej), are efect anticearcăn și înviorează tenurile terne, mature şi lipsite de strălucire.

Minerală: conține ingrediente și pigmenți naturali și are o putere mare de acoperire.

Corectoare: este indicată tenului cu probleme (coșuri, pete).

Bronzantă: este ideală pentru a conferi pielii o nunață de bronz.

Ce pudră ți se potrivește

Înainte să-ți cumperi pudră, testeaz-o pe ten. Aplic-o pe linia maxilarului, așa cum procedezi și când alegi fondul de ten. Optează pentru produsul care are nuanța apropiată de cea a pielii tale.

Ai tenul uscat? Evită să folosești pudră, pentru că produsul nu va face decât să accentueze și mai mult porțiunile uscate. Dacă ai tenul gras, îți este recomandată pudra mată. Ea trebuie aplicată, în special în zona T (frunte, nas, bărbie) și numai după ce ai absorbit excesul de sebum cu un șervețel. Pentru că are tendința să se estompeze pe parcursul zilei, trebuie reaplicată la nevoie. Dacă te numeri printre cele care au coșuri sau pete, folosește o pudră corectoare și una compactă (în completare), pentru o acoperire mai bună.

Așa o aplici corect!

Pentru a preveni ca pudra să formeze un strat prea gros pe piele, asigură-te că fondul de ten și corectorul sunt aplicate uniform. Dacă tenul tău are tendința de a se îngrășa sau ai pori vizibili, folosește pudra numai după ce ai absorbit cu un șervețel excesul de sebum.

De regulă, în cutia cu pudra se găsește un burete din latex sau poliuretan. Dacă îl folosești pe acesta, tamponează fața, pornind din mijlocul feței spre exterior. Obții astfel un aspect fin și opac.

Folosind pensula groasă și rotundă, prin mișcări de tamponare, machiajul tău capătă o tentă naturală, întrucât particulele pulberei vor pătrunde mai ușor în piele. Înainte de utilizare, scutur-o pentru a elimina excesul. Produsul se aplică prin masarea circulară din interior spre exterior, în zonele în care vrei ca machiajul să dureze mai mult, cum sunt obrajii, fruntea și porțiunea din jurul nasului. Pentru zone mai mici sau înguste, în jurul ochilor sau al nasului, întinde pudra cu atenție. Ca să îndepărtezi surplusul, folosește o pensulă pămătuf.

Un indicator ușor prin care poți să verifici dacă ai folosit cantitatea corectă de pudră este să-ți atingi obrazul cu dosul palmei. Ar trebui ca el să se simtă neted. Excesul de pudră ar trebui să rămână pe mână, în cazul în care ai aplicat-o în cantitate prea mare.

Sfat

Curăță periodic bureții sau pensulele cu care aplici pudra, pentru a elimina microbii care se depun pe acestea.

5 greșeli de evitat

1.      Nu-ți cureți des pensulele

Este important ca cel puțin o dată pe lună să-ți cureți pensula cu care te pudrezi. Pentru asta, pune într-un vas apă și o picătură de șampon. Amestecă și spală pensula cu soluția obținută. La final, pune instrumentul la uscat pe un prosop de hârtie.

2.      Îți ții pudra în baie

Asigură-te că-ți păstrezi pudra într-un loc răcoros, uscat. Umiditatea și temperatura din baie, care nu sunt constante, grăbesc procesul de oxidare a pudrei.

3.      Nu alegi nuanța corectă

Alege întotdeauna pudra ținând cont de nuanța fondului tău de ten.

4.      Nu elimini excesul de pulbere

Unul dintre cei mai importanți pași este ca, după ce aplici pudra peste fondul de ten, să îndepărtezi excesul cu o pensulă pămătuf. Nu folosi buretele, căci va îndepărta și fondul de ten.

5.      Nu-ți hidratezi tenul înainte de machiaj

Pentru ca pudra să reziste cât mai mult și să nu se strângă, formând cute, respectă ordinea aplicării produselor cosmetice. Începe hidratându-ți tenul cu o cremă de față, continuă cu o bază de machiaj sau primer, după care întinde fondul de ten și corectorul. La final, folosește pudra pentru fixarea machiajului.

Truc pentru ca machiajul să reziste mai mult

Dacă vrei ca machiajul ochilor să reziste mai mult, întinde un strat subțire de pudră și pe pleoape. Ține cont că pulberea trebuie folosită înainte să te dai cu fard. Dacă pudrezi zona de sub ochi înainte de a aplica fardul de pleoape, vei putea elimina cu ușurință urmele de rimel.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Costica | 23 aprilie 2017, 08:17
Dovedit si cu rezultate: castigi la domiciliu. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre:
[email protected] com


http://bit.ly/29ypMJN
Adauga un comentariu »