Familia ta / Discutii intre mamici »

Rubeola se tratează și cu remedii naturale?

Autor: Dorina Novac | 07 ianuarie, 16:00 | 0 comentarii

Febră ușoară, gât și glande inflamate, îndeosebi în spatele urechilor – sunt simptomele rubeolei. Iritația durează 2-3 zile, erupând pe față și apoi răspândindu-se spre restul corpului.


Rubeola este o boală infecto-contagioasă ce poate duce la complicații multiple. Afectează cel mai des copiii între 5 și 9 ani. Majoritatea copiilor sunt vaccinați împotriva rubeolei, dar orice copil infectat cu acest virus trebuie ținut departe de femeile însărcinate din cauza riscului la care îl expune pe fătul nenăscut.
 
Duce la moartea fătului nenăscut
 
În primele luni de sarcină, rubeola poate duce la moartea fătului sau la naștere prematură cu defecte congenitale. Micuțul poate avea la naștere greutate mică, ficatul și splina mărite, leziuni osoase, cutia craniană mică, boli ale inimii iar pe viitor copilul poate dezvolta surditate, retard mental, tulburări ale tiroidei sau autism.
 
O persoană bolnavă este contagiosă cu 7-10 zile înainte de apariția erupției și încă 7 zile de la dispariția ei. 
 
Virusul se transmite cel mai frecvent respirator, dar poate fi transmisă și transplacentar de la mama bolnavă la făt. Persoanele afectate de rubeolă trebuie să stea acasă în perioada contagioasă.
 
Dacă suferi de această infecție virală este indicat să bei multe lichide, iar ceaiurile pe bază de plante sunt de mare ajutor. Acestea pot fi îndulcite sau aromate cu miere, cu lămâie, lemn dulce sau puțină esență de mentă. 
 
Mușețelul ameliorează erupțiile
 
Florile de soc, gălbenelele și mușețelul sunt un amestec indicat în caz de rubeolă. Infuzia se face din 2 lingurițe plante la o cană cu apă clocotită. Ceaiul de salvie, chimen sau turiță-mare ajută la ameliorarea durerilor în gât sau a glandelor inflamate.
 
Mușețelul și levănțica pot atenua iritația provocată de erupțiile pe piele. Arborele de ceai și eucaliptul, arși sau în vaporizator, contribuie la împiedicarea răspândirii virusului. Mușețelul poate ameliora o erupție iritantă sau poate fi adăugat în apa caldă de baie.
 
Vaccinarea, metodă de protecție
 
Cea mai eficientă metodă de protecție este vaccninarea. Datorită riscului de dezvoltare a rubeolei congenitale vaccinarea este recomandata fetelor la pubertate (10-14 ani), gravidelor după naștere, femeilor în perioada fertilă.
 
Află AICI ce analize sunt indicate înainte de sarcină!
 
Atenție!
 
Dacă ești însărcinată, ai intrat în contact cu rubeola sau nu ești sigură de starea sistemului imunitar, consultă medicul.
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »