Remedii naturiste / Puterea plantelor »

Remediile naturiste care îți reglează menstruația

Autor: Ramona Liță | 18 mai, 14:00 | 0 comentarii

Menstruația, joacă un rol deosebit de important în sănătatea întregului organism al femeilor. În cazul în care se produc anumite dereglări hormonale, acestea se pot resimți mai ales la nivelul aparatului genital.


Chiar dacă de fiecare dată când te confrunți cu o problemă de sănătate mergi la medicul specialist, este important să știi că pentru orice afecțiune natura îți pune la dispoziție o paletă imensă de soluții. Dar și administrarea lor se face sub supravegherea unui medic specialist.

Menstruația este diferită  atât ca durată cât și ca intensitate de la o femeie la alta în funcție de stilul de viață, munca și efortul pe care îl faci zi de zi. Astfel, dacă faci parte din categoria femeilor ce se confruntă cu dureri crunte la menstruație sau cu sângerări abundente, trebuie să ții cont de plantele ce îți pot fi de mare folos.

Tipuri de tulburări menstruale

Cele mai frecvente tulburări menstruale cu care femeile se pot confrunta de a lungul vieții sunt amenorea explicată prin întârzierea sau absența menstruației pe o anumită durată de timp, menoragia- sângerarea abundentă din timpul menstruației și dismenoreea- durerile și crampele intenste.
Este bine să știi faptul că o menstră sănătoasă poate dura între 2-8 zile, în caz contrar este indicat să mergi al medicul specialist, ami ales pentru că amenoreea este normală în cazul în care există o sarcină, dar poate ascunde și dereglări ale tiroidei sau ovare polichistice.

Terapia prin plante

Dintre cele mai cunoscute plante, gălbenelele și mai ales tinctura făcută din aceste flori este indicată în cazul în care nu mai apare menstruația din cauza unei dietei nesănătoase, după naștere, sau din alte motive. Pentru a beneficia de efectul lor curativ ai nevoie de 30 de picături de tinctură cu puțină apă pe care să le administrezi de 3 ori pe zi, înaintea menstruației.

Traista-ciobanului tratează durerile menstruale sau sângerările abundente

Poți să beneficiezi de efectele miraculoase ale acestei plante făcând o  infuzie sau o tinctură de traista-ciobanului. Pentru a prepara un ceai din această plantă ai nevoie de 250 de ml de apă și 2 lingurițe de plantă. Rezultatele nu vor întârzia să apară dacă vei consuma  3 căni de ceai pe zi.

Află tot ce nu știai despre mentruație AICI

Mișcarea este un punct cheie destul de important în sănătatea întregului organism. Indiferent de ce antrenament alegi să faci, dacă îl vei face în mod costant vei ține la distanță problemele legate de dereglarea menstruației, deoarce sportul favorizează eliberarea endorfinelor care ajută la obținerea unei stări de bine, dar contribuie substanțial și la o mai bună circulație sangvină la nivelul întregului organism.

Mlădița de zmeur etse un alt produs naturist recomandat în problemele legate de dereglarea menstruală, tinctura trebuie să fie administrată de 2-3 ori pe zi timp de 30 de zile, urmând apoi o pauză de 30 zile, pentru a relua apoi și a observa modificările benefice.

Trifoiul-roșu conține fitoestrogeni

Din acest motiv, planta este folosită în tratarea dereglărilor hormonale dar mai ales pentru a crește fertilitatea. Pentru a obține rezultatele dorite, este bine să se urmeze o cură de jumătate de an cu ceai făcut din această plantă. Poți face o infuzie folosind 2 lingurițe din această plantă și 2 căni de apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de un sfert de oră, după care se strecoară. Infuzia se bea pe parcursul zilei, câte puțin. 

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »