Remedii naturiste / Puterea plantelor »

Remedii din natură pentru sindromul de ochi uscat

Autor: Raisa Cristea | 05 ianuarie, 14:45 | 4 comentarii

Aerul uscat, vântul, fumatul, purtarea lentilelor de contact sau timpul îndelungat petrecut în faţa televizorului sau la calculator afectează capacitatea ochilor de a mai produce lacrimi. Astfel poate apărea sindromul ochilor uscaţi. Există remedii din natură care te pot ajuta să scapi de problemă.


Predispuse la sindromul ochilor uscaţi sunt persoanele trecute de 40 de ani. Şi femeile aflate la menopauză au un risc mai mare să fie diagnosticate cu această problemă de sănătate. Printre simptome se numără mâncărimile, usturimile, vederea înceţoşată și sensibilitatea la lumină.

Uleiul de peşte, de ajutor

Ca să scapi de problemă, de ajutor sunt acizii graşi Omega-3, care se găsesc în cantitate mare în uleiul de peşte. Poţi lua o capsulă pe zi, timp de o lună de zile.

De asemenea, poţi consuma de trei-patru ori pe săptămână peşte gras, precum somonul, tonul şi sardinele, căci este bogat în acizi graşi Omega-3.

O altă sursă de acizi graşi esenţiali sunt seminţele de in. Iei câte trei capsule de seminţe de in pe zi, o lună.

Infuzia de albăstrele

Poţi atenua simptomele sindromului de ochi uscat dacă faci spălături cu infuzie din albăstrele. Pui o linguriţă de plantă mărunţită, la 200 ml de apă clocotită şi laşi să se răcească. Apoi filtrezi şi aplici comprese cu infuzia pe pleoape, jumătate de oră, în fiecare zi.

Dacă porţi lentile de contact şi a apărut sindromul de ochi uscat este indicat să nu le mai foloseşti.

Decoct  de silur

O altă plantă utilă este silurul. Peste o linguriţă de plantă torni 100 ml apă clocotită, apoi laşi să se răcească şi strecori. Aplici comprese  pe ochii închişi, timp de 30 minute.

De asemenea, este important să clipeşti des, căci astfel se umezesc ochii, dar se şi relaxează muşchii.

erul uscat, poluarea, vântul, fumatul, purtarea lentilelor de contact sau timpul îndelungat petrecut în faţa televizorului ori calculatorului afectează capacitatea ochilor de a mai produce lacrimi, determinând apariţia sindromului de ochi uscaţi.

Citeste mai mult: adevarul.ro/sanatate/medicina/leacuri-tratarea-sindromului-ochi-uscati-1_50ad35067c42d5a66390bec1/index.html
erul uscat, poluarea, vântul, fumatul, purtarea lentilelor de contact sau timpul îndelungat petrecut în faţa televizorului ori calculatorului afectează capacitatea ochilor de a mai produce lacrimi, determinând apariţia sindromului de ochi uscaţi.

Citeste mai mult: adevarul.ro/sanatate/medicina/leacuri-tratarea-sindromului-ochi-uscati-1_50ad35067c42d5a66390bec1/index.html
Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Stela | 05 ianuarie 2016, 17:53
Lucrezi part-time si castigi suplimentar! Posibilitatile sunt nelimitate! De acum nu vei mai avea probleme cu banii! Aici vei gasi un mediu prietenos, o echipa entuziasta si un sistem care sa-ti aduca mult doritele castiguri! Totul e sa ai calculator, conexiune la internet si circa doua ore libere pe zi! Cere acum mai multe detalii la adresa de email:[email protected]
2 Postat de: Kosa Ildiko | 05 ianuarie 2016, 22:06
Colaborare cu castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Selectam urgent persoane din toate localitatile tarii, pentru colaborare part-time sau full-time. Castigurile, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), vin din prima luna, iar activitatea este extrem de simpla. Garantam seriozitate maxima si cerem acelasi lucru. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: 
[email protected]
3 Postat de: Edy | 07 ianuarie 2016, 10:02
despre ce e vorba?doresc detalii
4 Postat de: Petru | 25 ianuarie 2016, 21:55
Sindromul este o problemă pentru mulți. Hyabak funcționează când remediile naturale nu sunt disponibile. Nu conține conservanți. Dar găsiți și pe http://www.lentiamo.ro/hyabak-15-gtt-5.html .Vă ajută Petru.
Adauga un comentariu »