Remedii naturiste / Puterea plantelor »

Remedii care previn formarea cheagurilor de sânge

Autor: Dorina Novac | 14 februarie, 18:00 | 1 comentariu | 361 vizualizari

Unul din patru decese din lume sunt cauzate de cheagurile de sânge. Acestea sunt benefice doar atunci când se formează în urma rănilor sau tăieturilor, deoarece opresc sângerarea. Tratamentele naturiste pot să prevină formarea celor care îți pun sănătatea în pericol.


Cheagurile de sânge care se formează în vene fără un motiv şi care nu se dizolvă în mod natural necesită consultarea unui medic, deoarece pot duce la apariţia unor boli grave, localizate în picioare, plămâni sau creier.
 
Factorii de risc ce pot duce la formarea cheagurilor de sânge, numiți și trombi, variază în funcție de localizare. Astfel, cheagurile la nivelul venelor se pot forma în urma folosirii unor medicamente, precum anticoncepționalele sau în urma intervențiilor chirurgicale. Imobilizarea prelungită la pat, de asemenea, poate duce la formarea cheagurilor de la nivelul venelor. 
 
În cazul trombilor formați la nivelul arterelor, factorii de risc cuprind afecțiunile cardiovasculare, diabetul, hipertensiunea arterială, precum și tutunul.
 
Cheagurile de sânge apar, cel mai frecvent, la nivelul mâinilor și al picioarelor și au ca simptome umflarea membrelor, roșeață, tulburări de vedere, dureri în piept.
 
Ghimbirul
 
Este adesea recomandat persoanelor care au un risc mare de a dezvolta cheaguri de sânge. Acesta poate fi consumat după mese și poate fi adăugat la preparatele pe care le consumi zilnic. 
 
Usturoiul reduce colesterolul
 
Este considerat un medicament natural pentru mai multe afecțiuni. Acesta previne formarea cheagurilor de sânge  la nivelul picioarelor. De asemenea, reduce colesterolul și excesul de grăsime, care susțin formarea cheagurilor de sânge. Se recomandă consumul a 3 căței de usturoi zdrobiți, pe zi.
 
Află AICI de ce nu trebuie să amâni tratarea varicelor!
 
Coada-șoricelului reduce tensiunea
 
Ceaiul de coada-șoricelului reduce tensiunea arterială și previne formarea de cheaguri de sânge, dar și a migrenelor. Frunzele plantei conțin flavonoide care ajută la dilatarea arterelor periferice. Ceaiul se face din 3 frunze uscate de plantă la o cană de apă clocotită. Se infuzează timp de 5 minute. Se beau 3 ceaiuri pe zi.
 
Bine de știut!
 
Pentru a reduce riscul formării cheagurilor de sânge fă mișcare, consumă multe lichide și adoptă un stil de viață sănătos.
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Cosmin | 14 februarie 2018, 16:17
Cautam acum moderatori de anunturi. Primiti plata pentru fiecare anunt moderat. Trebuie sa verificati anunturile pe care alte persoane le posteaza, apoi sa le aprobati afisarea in sistem. Nu este necesara experienta. Va invatam noi totul. Cereti detalii la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »