Actualitate »

Problemele ficatului pot avea cauze psihologice

Autor: Ramona Liță | 20 martie, 13:55 | 0 comentarii

Ficatul este cel mai mare organ din corpul uman, cu dublu rol, cel de digestie, prin secreția bilei, și de filtrare a sângelui. Joacă un rol extrem de important și la nivel imunitar în procesul de apărare, cicatrizare a organismului.


Dublul său rol se datorează faptului că el este alimentat cu sânge prin intermediul arterei hepatice, care îl hrăneşte cu oxigen, dar şi prin vena portă, care transportă spre el nutrimentele asimilate de intestinul subţire.

Majoritatea oamenilor privesc boala ca pe un simplu ghinion, o nedreptate,fără a se gândi la faptul că orice eveniment plăcut sau neplăcut apare pentru că tu l-ai provocat prin gândurile și acțiunile tale. Boala este un semnal de avertizare al corpului tău, prin care îți semnalează că ceva nu este bine.

Boala începe în mintea ta

Dacă nu te-ai gândit până acum la ce impact ai tu asupra vieții tale, este cazul să te detașezi un pic de toată agitația din jurul tău, să inspiri și să expiri profund și să te relaxezi măcar un moment.

Este impotant să știi că ficatul este organul are ripostează primul la supărările oamenilor și adesea păstreză doze mari de mânie. În interiorul lui se adună cele mai negative emoții. Iar în momentul în care există un dezechilibru între trup și suflet, apar problemele de sănătate de la nivelul ficatului.

Stresul duce la ciroză hepatică

Ficatul este considerat de către ayurvedici ca fiind un instrument al sufletului, depresia fiind doar un semnal că la nivelul ficatului ceva nu merge bine. Iar tratamentul trebuie să înceapă cu o analiză la ficat și nu cu tratarea depresiei.

Cum bine zice vorba din popor, ”de supărare i s-a văsat fiera în sânge”, supărările mai ales pe oamenii apropiați ție te trimit cu un pas mai aproape de cancerul de ficat.

Emoțiile negative opresc parțial sau total activitatea bilei, fapt care dă peste cap întreg organismul uman.

Sigur ai observat că sunt din ce în ce mai multe cazuri de hepatită, aceasta are ca si cauză de apariție rezistența la schimbare, refuzul de a discerne, de a vedea limpede situația în care te afli.

Citește și: Simptome ale unei boli de ficat

Rolul său în procesul de imunitate

Sentimentul de vină, frustrare, transmite semnale organismului să se apere, să se protejeze de tot ce l-ar putea leza. Ficatul mobilizează în acest sens toate emoțiile din corp pentru a activa apărarea psihologică.

Dacă acestă senzație este permanentă se va produce un dezechilibru la nivel energetic al ficatului și atunci apare boala.

Citește și : Cele mai bune remedii pentru imunitate

Imaginea de sine

De cele mai multe ori oamenii nu sunt mulțumiți de propria imagine. Ficatul este oganul care participă activ la toate trăirile noastre, iar bucuriile îl ajută să filtreze mai bine sângele și să hănească toate celulele organismului. În momentul în care tu nu ești mulțumit de tine, el se blochează, își oprește activitatea și așteaptă un semnal pozitiv.

Soluția este să te accepți așa cum ești, să trăiești în pace cu tine și cu mediul înconjurător, ajutând astfel organele să funcționeze bine ca să te poată susține cu brio în toate activitățile tale de zi cu zi.

Nu uita că totul are o soluție care se află în mintea ta!


 

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »