Sanatatea ta / Ce te doare »

Primele semne de avertizare în caz de apendicită

Autor: Cristina Popescu | 03 martie, 15:30 | 1 comentariu

Apendicita este o afecțiune a apendicelui, care se inflamează, din cauza obstrucției cavității organului sau din cauza unei proliferări limfatice care poate fi stimulată bacterian sau prin prezența unui mic corp străin (sâmbure, semințe).


Printre factorii bacterieni se numără germenii intestinali, stafilococul, pneumococul sau streptococul, de asemenea viermii și parazitozele intestinale. Alți factori care duc la inflamarea apendicelui sunt și tulburările digestive, bolile copilăriei (pojar, varicelă, oreion) sau inflamația amigdalelor.

Pentru această afecțiune nu există tratament medicamentos, ci se tratează doar prin operație. Dacă nu se intervine cât mai repede, apendicele se poate rupe și infecția invadează sângele sau cavitatea abdominală, ceea ce duce la complicațiile apendicitei, peritonita.

Pentru a preveni această boală, îți prezentăm primele simptome ale apendicitei!

Durere în jurul buricului

Atunci când apendicele este inflamat, unul dintre primele semne de avertizare este durerea resimțită în jurul buricului, care este adesea confundată cu o banală durere de stomac. Cu toate acestea, durerea este progresivă și continuă până la punctul în care pacientul își dă seama că aceasta nu este o simplă durere de stomac.

Este posibil ca durerea să se intensifice la tuse sau la aplicarea unei presiuni ușoare asupra stomacului.

Ca să verifici dacă este vorba de apendicită, apasă ușor zona dureroasă cu degetul arătător și cel mijlociu timp de două minute. Dacă răspunsul este un țipăt de durere sau pur și simplu durere, cel mai probabil este apendicită.

Mers cocoșat

În caz de apendicită acută, persoana va merge în general cocoșată pentru că nu este în măsură să se miște bine din cauza durerii care se intensifică și avertizează că ceva nu este în regulă. Astfel, majoritate persoanelor cu apendicită preferă să se odihnească în pat pentru a calma durerea.

Febră

Febra este răspunsul imun al organismului la diferite probleme de sănătate și, în acest caz, un semn de avertizare.

Greață și vărsături

Pe măsură ce infecția progresează, organismul prezintă mai multe simptome, cum ar fi stările de greață și vărsăturile. Însă, aceste două simptome pot semnala, de asemenea, boli gastro-intestinale, astfel că e recomandat să se consulte un medic.

Modificări ale scaunului

Simți durere la eliminarea scaunului? Printre simptomele apendicitei acute (aflate în ultimele stadii) se numără constipația sau diareea, din cauza inflamației de la nivelul tractului digestiv.

Lipsa bruscă a apetitului

În general, persoanele afectate de apendicită au dificultăți în a mânca normal, iar schimbarea va fi destul de bruscă, astfel încât acest simptom nu poate fi confundat cu o infecție sau un virus la nivelul stomacului.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Florin | 03 martie 2016, 16:05
Oferta anului, doar aici si acum!
Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal.
Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere.
Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »