Sanatatea ta / Tratamente »

Preferinţele culinare pot trăda personalitatea

Autor: Liliana Ivan | 31 august, 15:37 | 0 comentarii | 550 vizualizari
Femeile care urmează diete sărace în calciu au preferinţe pentru alimente sărate, precum chipsuri, pateuri cu brânză sărată sau pizza. Un studiu american, realizat timp de 25 de ani, a urmărit atât preferinţele alimentare a peste 18.000 de subiecţi, cât şi personalitatea acestora. Pofta de alimente sărate a dovedit şi deficitul altor minerale în organism, precum potasiul şi fierul. În astfel de situaţii, specialiştii recomandă consumul alimentelor care conţin calciu cum ar fi broccoli, ceapa, napii, susanul, brânza, legumele, dar şi de cloruri, iar printre cele mai bune surse de acest fel sunt laptele de capră, peştele şi sarea de mare. Mai mult, cercetătorii mai precizează că aceste preferinţe culinare dezvăluie şi tipul de personalitate. Poftitorii de hrană sărată sunt dornici să deţină controlul în orice situaţie, să fie siguri că sunt pe val. Ei cred că cele mai multe dintre acţiunile lor sunt influenţate de factori externi.
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »