Sanatatea ta / Ce te doare »

Posibile cauze ale transpirației nocturne

Autor: Daniela Purcaru | 11 ianuarie, 16:00 | 0 comentarii

Transpirația abundentă, îndeosebi în cursul nopții îți poate părea ceva obișnuit dacă este prea cald în camera sau ești îmbrăcat mai gros, dar poate fi și semnului unor afecțiuni aflate în stadiul incipient.


Menopauza

Bufeurile care însoțesc menopauza se pot petrece în cursul nopților, producând o transpirație abundentă. Este o cauză frecventă a apariției transpirației nocturne în rândul femeilor care au atins vârsta de 50 de ani.

Infecțiile

Una dintre infecțiile asociate cu transpirația abundentă este tuberculoza. Și alte tipuri de infecții numără printre simptome transpirațiile.

Este vorba despre infecțiile bacteriene, endocardita, o infecție a valvelor inimii. osteomielita, inflamație a oaselor.

Cancerul

Transpirațiile nocturne pot reprezenta unul dintre primele semne ale declanșării evoluției unui tip de cancer, cum este limfomul sau cancerul limfatic.

Depistarea lui precoce permite tratarea cu ajutorul radioterapiei sau chimioterapiei și creșterea speranței de viață la circa 10 ani. Alături de acest simptom, mai pot fi observate febră și o scădere inexplicabile și rapide a greutății corporale.

Tratamentele medicamentoase

Și medicamentele pot da transpirații nocturne. În această categorie se înscriu acelea care au ca scop reducerea febrei, cum sunt aspirina sau acetaminofenul (paracetamol). Și persoanele care suferă de diabet zaharat și au tratament oral sau fac injecții cu insulină pot avea o scădere a glicemiei pe parcursul nopții însoțită de transpirație.

Dezechilibrele hormonale

Hipertiroidia este un tip de tulburare hormonală care se manifestă prin transpirație abundentă în timpul somnului. Transpirația apare în zona capului și a brațelor, mai ales pe palme. Mai pot da astfel de simptome sindromul carcinoid, cauzat de prezența unor tumori neuroendocrine localizate cel mai des în tractul gastrointestinal, sau feocromocitomul, un tip de tumoare suprarenală manifestată și prin hipertensiune.

Atenție!

Apariția bruscă a transpirațiilor poate indica:

- intoxicație,

- infact miocardic,

- scăderea bruscă a glicemiei la diabetic,

- hipertensiune.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »