Actualitate »

Poluarea interioară şi efectele asupra sănătăţii – cum să respiri din nou un aer sănătos şi curat în casa ta (P)

20 aprilie, 15:55 | 1 comentariu

Ne plângem deseori de poluarea exterioară în care trăim. Ştiai, însă, că aerul din casele noastre poate fi de 2 până la 5 ori mai poluat decât cel de afară, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii?

Aşadar, poluarea interioară nu este deloc un aspect de neglijat. Pentru a o combate eficient şi a preveni simptomele care pot apărea în urma expunerii la diverşi factori, trebuie să ştim care sunt sursele acesteia. Iată mai jos câteva dintre ele:

-         Polen, păr de animal, praf (acarieni) şi alţi alergenirăspândiţi în aer, atât de prezenţi mai ales primăvara, când are loc această perioadă de tranziţie, de la sezonul rece la cel cald.

-         Compuşi chimici rezultaţi atunci când găteşti sau faci curat, folosind produse speciale de curăţare.

-         Gaze nocive şi compuşi organici volatilicare se degajă din piesele de mobilier noi sau atunci când renovezi casa.

-         Spori de mucegai, bacterii, virusuri– care se multiplică şi se răspândesc pe calea aerului, mult mai frecvent în această perioadă.

-         Fumul de ţigară.

-         Produse de îngrijire.

-         Materiale de construcţie.

Poate eşti tentat să crezi că acestea sunt doar detalii, fără un impact major asupra noastră. Lucrurile nu stau, însă, aşa, pentru că toţi aceşti factori ne pot afecta sănătatea atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung şi pot duce la agravarea sau declanşarea unor afecţiuni serioase, precum alergiile sau problemele pulmonare.

Aşadar, poluarea interioară are un impact impact major asupra sănătăţii noastre pentru că:

-         Poluarea interioară este al 8-lea cel mai important factor de risc pentru dezvoltarea bolilor respiratorii. *

-         Determină 2.7% din bolile respiratorii. *

-         Poate agrava bolile pulmonare cronice,  în special astmul bronşic şi bronşita obstructivă cronică.

-         Scade calitatea aerului în camera bebeluşului/copilului, crescând riscul apariţiei unor infecţii, bacterii sau a declanşării unor afecţiuni mai grave, după expuneri repetate.
 

Dacă la nivel teoretic lucrurile stau aşa, în practică, simptomatologia poate fi încă şi mai îngrijorătoare. Ia imediat măsuri dacă te confrunţi cu:

1) Reacţii alergice precum strănut, tuse, mâncărimi sau înroşirea pielii, lăcrimatul ochilor, respiraţie îngreunată.

2) Tulburări ale somnului.

3) Agravarea simptomelor unor afecţiuni deja cunoscute (astm, bronşită, tulburări respiratorii etc.).

4) Declanşarea unor afecţiuni noi, fie respiratorii, fie de natură alergică.

5) Oboseală, letargie, senzaţia că nu te mai simţi confortabil în propria casă.

6) Perioadă îndelungată de refacere după o răceală, gripă sau altă afecţiune de acest gen.

7) Observarea unor schimbări de tonus atât la adulţi, dar mai ales la copii.

Dacă îndepărtarea poluării exterioare nu ne este atât de la îndemână, vestea bună este că putem preveni şi combate eficient factorii de poluare interioară.

Purificatorul şi umidificatorul de aer Philips Air Combi 2 in 1 este una dintre cele mai bune soluţii pentru a face asta.

Sistemul de filtrare profesionist VitaShield IPS purifică aerul, în timp ce, cu ajutorul tehnologiei naturale NanoCloud, îl aduce la un nivel de umiditate optim – aşadar, două procedee care funcţionează perfect în acelaşi timp, pentru a te ajuta să respiri un aer sănătos.

De ce să alegi Philips Air Combi 2 in 1 pentru a combate poluarea interioară a casei tale?

-         Filtrează aerul de 99.9% dintre bacterii, polen și alergeni cu dimensiuni foarte mici, de până la 20 de nanometri.

-         Aduce şi menţine aerul la un nivel de umiditate optim, prin tehnologia NanoCloud, un proces natural de evaporare uniformă a particulelor de apă în aer, împrăştiind cu 99% mai puţine bacterii în aer, comparativ cu umidificatoarele cu tehnologie ultrasonică.

-         Nu lasă pete de umezeală sau praf alb pe mobilier, podele sau alte suprafeţe.

-         Beneficiezi atât de procesul de purificare, cât şi de cel de umidificare, în acelaşi timp.

-         Indică şi optimizează calitatea aerului din interior, fiind dotat cu senzori inteligenţi care măsoară şi controlează automat climatul dintr-o încăpere, din punct de vedere al purităţii şi umidităţii aerului.

-         Captează şi reţine din aer particule foarte mici, de până la 20 de nanometri**. Conform Raportului de evaluare a riscului microbiologic pe 2008 al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), virusurile de gripă aviară, gripă umană, Legionella, virusurile hepatitei şi coronavirusul SARS sunt mai mari de 20 de nanometri(0,00002 mm).

-         Poate fi folosit cu încredere şi de către persoanele care suferă de diverse alergii, potrivit ECARF (Centrul European de Cercetare în Domeniul Alergiilor).

-         Atenuează simptomele specifice alergiilor declanşate de polen, susţine un studiu realizat de ECARF, având ca subiecţi persoane care fuseseră deja diagnosticate cu această problemă.

-         Previne agravarea simptomelor oroastmatice.

                -         Îmbunătăţeşte calitatea aerului în toată casa, inclusiv în camera copilului, promovând sănătatea întregii familii.

-         Este foarte uşor de folosit, intuitiv, cu un design modern.

-         Poate fi folosit şi pe timpul nopţii, în Modul Somn, fiind foarte silenţios.

Motive suficient pentru a face chiar astăzi o schimbare cu privire la calitatea aerului din casa ta. Philips Air Combi 2 in 1 ar putea fi acel mic detaliu care să schimbe major mai apoi atât atmosfera în care trăim, dar şi starea noastră de sănătate.

*http://www.who.int/ceh/capacity/en/

**20 de nanometri: testat de către IUTA

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Costica | 23 aprilie 2017, 08:28
Dovedit si cu rezultate: castigi la domiciliu. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre:
[email protected] com


http://bit.ly/29ypMJN
Adauga un comentariu »