Stil de viata&dieta / Nutritie »

Pofte alimentare care indică anumite probleme de sănătate

Autor: Cristina Popescu | 18 ianuarie, 14:25 | 4 comentarii

Poftele alimentare sunt modalitatea prin care corpul nostru ne semnaleaza ca anumite substante lipsesc din organism, iar trimiterea unor astfel de ,,mesaje” are rolul de a restabili echilibrul de minerale, vitamine sau nivelul de energie al organismului.


Iată ce semnificație au poftele alimentare, în opinia nutriționiștilor!

Pofta de dulce indică lipsa cromului în organism

Lipsa de crom din organism se poate datora și consumului de alimente procesate - dulciuri, prajituri etc., deoarece acest mineral se pierde în urma procesului de rafinare al alimentelor.

Lipsa de crom poate declanşa multe afecţiuni grave. Care este conexiunea care se stabileşte între nivelul de crom din sânge, diabet, un nivel prea mare de colesterol, hipertensiune şi obezitate? Toate acestea se pot declanşa din cauza lipsei de crom, care declanşează o proastă utilizare a insulinei în metabolism.

Cromul îi permite insulinei să fie folosită eficient în organism, prin reglarea nivelului de glucoză din sânge. Este benefic pentru acei indivizi care suferă de hipoglicemie, intoleranţă la glucoză şi diabet. La persoanele care suferă de hiperglicemie, cromul influenţează nivelul de insulină prin înlăturarea excesului de zahăr din sânge.

În schimb, la acele persoane cu hipoglicemie, cromul reuşeşte să normalizeze funcţiile insulinei restabilind nivelul optim de glucoză, după ce s-a servit o doză mare de zahăr.

Astfel, nutriționiștii susțin că, cu cât mănânci mai multe dulciuri, cu atât mai mult vei simți nevoia să consumi dulciuri. Întrucât cromul este un mineral care trebuie asimilat din dietă, trebuie să ai o alimentație echilibrată, care să includă fructe, legume, carne, pește, cereale integrale și în special broccoli, fasole verde și struguri. Totodată, micul dejun trebuie să fie format deopotrivă din proteine și carbohidrați.

Pofta de sărat indică lipsa de sodiu din organism

Corpul tău stă prost la capitolul minerale. Studiile din domeniu au descoperit că femeile cărora le este întotdeauna poftă de mâncăruri sărate au carenţe de calciu şi potasiu. Consumul de sodiu duce la o creştere temporară a nivelului de calciu din sânge, păcălind astfel organismul.

Pofta de ciocolata indică lipsa magneziului din organism

De regula, pofta de dulce sau de ciocolată ascunde nevoia de a te relaxa și de a-ți îmbunătăți starea de spirit. Totodată, pofta de ciocolată ascunde si un nivel scazut de energie. Corpul absoarbe zaharurile rafinate din dulciuri mult mai repede decat in cazul altor alimente, încărcandu-te instantaneu cu energie.

Nu în ultimul rand, nevoia de a manca ciocolata poate veni ca solutie la nevoia corpului de a-si asigura doza zilnica de magneziu. Rolul magneziului nu este numai de a sprijini sistemul imunitar prin prevenirea inflamațiilor, ci și de suport al sistemului nervos. Printre alimentele bogate în magneziu se numără legumele cu frunze verzi, nucile, semințele, peștele, fasolea, cerealele integrale, avocado, iaurt, banane și ciocolată neagră.

Pofta de carbohidrați greu de digerat indică lipsa de triptofan din organism

Aici vorbim de pofta de pâine, orez, paste etc. În general, poftele pentru carbohidrați sunt un semn al lipsei de amino-acizi din organism - triptofanul, care este necesar pentru producția de serotonină (hormonul fericirii).

Triptofanul se găsește în carnea de curcan, ouă, banane sau nuci.

Pofta de carne roșie indică lipsa de fier din organism

În acest caz, corpul tău are nevoie de proteine. Pentru a suplini lipsa de fier, trebuie să mănânci constant carne roșie (cel puțin o dată pe săptămână), dar și linte, spanac sau semințe de dovleac.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Sibnet | 19 ianuarie 2016, 06:40
In alta ordine de idei, daca iubiti cartile si doriti sa va dezvoltati propria afacere in domeniul pietei electronice de carte, cereti informatii suplimentare la [email protected]
Veti obtine informatiile necesare, sub forma unui curs pe care il veti primi gratuit pe adresa de e-mail. Nu trebuie sa investiti. Tot ce aveti nevoie este un calculator, conexiune la internet si dorinta de a face parte dintr-un proiect absolut minunat.
2 Postat de: Georgeta | 19 ianuarie 2016, 09:30
CEA MAI BUNA OPORTUNITATE A ANULUI! Oferim tuturor o posibilitate reala si extrem de avantajoasa de suplimentare a veniturilor, in timpul liber, cu un program foarte flexibil, fara obligatii de niciun fel. Asiguram instruire gratuita, asistenta pe parcursul activitatii si tot ceea ce e necesar pentru ca dumneavoastra sa castigati bani. Solicitati acum informatii la adresa de email:
[email protected]
3 Postat de: Adria | 19 ianuarie 2016, 12:51
Stabileste-ti un suport financiar suplimentar,uita de sefii tai. Poti sa fii tu propriul tau sef,sa lucrezi cand vrei,cat vrei si cu cine vrei.Asta depinde doar de tine si cat de receptiv esti la una dintre cele mai inovatoare metode de a castiga bani de acasa din confortul tau,asezat in fata calculatorului.Vino si lucreaza in echipa noastra.Pentru alte detalii trimite "INFO" la adresa de email: [email protected]
4 Postat de: Adria | 19 ianuarie 2016, 12:51
Stabileste-ti un suport financiar suplimentar,uita de sefii tai. Poti sa fii tu propriul tau sef,sa lucrezi cand vrei,cat vrei si cu cine vrei.Asta depinde doar de tine si cat de receptiv esti la una dintre cele mai inovatoare metode de a castiga bani de acasa din confortul tau,asezat in fata calculatorului.Vino si lucreaza in echipa noastra.Pentru alte detalii trimite "INFO" la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »