Remedii naturiste / Puterea plantelor »

Plante medicinale pe care le poţi cultiva în ghiveci

Autor: Maria Stoica | 25 martie, 10:15 | 2 comentarii | 1150 vizualizari

Nu ar trebui să luăm medicamente la fiecare problemă medicală, mai ales dacă aceasta este minoră. În aceste situaţii, am putea să apelăm la un tratament natural, dar de cele mai multe ori pastilele ne sunt mai la îndemână. Însă, îţi poţi face o mică "farmacie naturistă" chiar în balcon.  Iată 4 plante medicinale pe care le poţi culiva în ghiveci şi care te pot ajuta în numeroase afecţiuni!


Muşeţelul este una dintre plantele medicinale pe care le poţi cultiva în ghiveci. Această plantă  este originară din sudul şi sud-estul Europei, însă astăzi este întâlnită în aproape întreaga lume.

Florile de muşeţel conţin vitamine (vitamina C şi vitamina B1), minerale şi ulei eteric, cu proprietăţi antiimflamatorii, analgezice, antiseptice, antispastice, emoliente, anestezice, cica¬¬trizante, sudorifice şi antialergice. De aceea, această plantă nu ar trebui să lipsească nici din locuinţa ta. O poţi planta fără într-o micuţă jardinieră. Astfel, vei avea muşeţel proaspăt ori de câte ori vei avea nevoie de acestă plantă medicinală.

Menta, una dintre plantele medicinale pe care le poţi cultiva în ghiveci

Şi menta se regăseşte printre plantele medicinale pe care le poţi cultiva în ghiveci. În popor i se mai spune şi izmă de grădină sau izmă bună. În scopuri medicinale, de la această plantă se folosesc frunzele (acestea conţin o cantitate mare de uleiuri volatile, substanţe polifenolice, taninuri, flavonoizi şi principii amare) şi partea aeriană în totalitate.

Menta plantă este un remediu natural excelent pentru îmbunătăţirea digestiei, calmarea durerilor de cap, dar şi vindeca acneea prin actiunea ei antiinflamatoare şi diminuează excesul de sebum.

Plante pe care le poţi cultiva în ghiveci: salvia şi gălbenelele

Nici gălbenelele nu puteau să lipsească de pe lista plantelor medicinale pe care le poţi cultiva în ghiveci. În terapii medicinale, această plantă se foloseşte sub formă de infuzie, pentru uz intern în primul rând - ţinta fiind ulcerul şi gastritele.

Preparatele fitoterapeutice din gălbenele sunt utile în tulburările de ciclu menstrual, în afecţiunile hepatice şi afecţiunile biliare. Principiile active din gălbenele se pretează pentru tratarea locală a plăgilor de diverse origini, a înţepăturilor de insecte, a degeraturilor şi arsurilor, a infecţiilor localizate ale pielii, a plăgilor care se vindecă greu - plăgile atone -, în terapia acneei precum şi pentru ameliorarea tenurilor uscate.

Salvia este şi ea una dintre plantele medicinale pe care le poţi cultiva în ghiveci. Această plantă este recomandată ca remediu natural în tratarea şi vindecarea hipertensiunii arteriale, afecţiunilor intestinelor şi stomacului, ale măduvei spinării, inflamaţiilor căilor respiratorii, oboselii fizice şi psihice, nervozităţii, dar şi în stimularea menstruaţiei, febră, stres, tonus sexual scăzut, afte, stomatite, ulceraţii ale pielii, tuse, bronşită, abcese dentare, celulită. De asemenea, salvia are un efect benefic şi asupra ficatului bolnav, înlătură balonările, are acţiune depurativă.

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Carmen | 25 martie 2016, 08:30
Imediat! Bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie foarte repede de oameni seriosi care sa colaboreze cu noi si care vor mult sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time) urgent, din prima luna! Activitatea este foarte usoara si o puteti desfasura in timpul liber sau full-time, la alegere. Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: carmen_otilia@yahoo.com
2 Postat de: Dorina | 25 martie 2016, 09:43
Oportunitate incredibila de castig! Grabeste-te sa prinzi aceasta oferta cu totul revolutionara! Acum ai sansa de a aplica un sistem care iti aduce repede bani, chiar din prima luna, fara stres, fara sa recrutezi oameni, fara sa construiesti retele! Doar castigi simplu bani! Cere acum detalii la adresa de email: cochintudorina@yahoo.com
Adauga un comentariu »