Actualitate »

Pericolul din cana cu apă

21 martie, 12:05 | 0 comentarii

De ani de zile, România nu mai bea apă de la robinet. Pentru că umblă şobolanii prin ea, pentru că are un gust ciudat sau din cauza altor legende urbane. Din păcate, s-a dovedit că, dacă nu ştim să alegem, uneori dăm banii pe…boală la sticlă.


Articole similare:

O veste greu de digerat ne spune că apa îmbuteliată pe care o cumpărăm nu este atât de pură cum am fi fost tentaţi să credem. Ce-i drept, acest pericol ne paşte doar dacă nu ştim să deosebim apa minerală plată de ceea ce se numeşte apă de masă sau apă de izvor.

Din 17 analizate, cinci sunt neconforme

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a demarat, începând cu 3 martie, o acţiune la nivel naţional de prelevare de eşantioane de apă de masă şi de izvor din magazine pentru a verifica modul în care acestea respectă normele în vigoare.

Conform legii, NTG, adică Numărul Total de Germeni admis într-un mililitru de apă, este de 100, în condiţiile în care apa analizată are o temperatură de maximum 22 de grade Celsius.

ANPC a prelevat eşantioane din diverse sortimente de apă de masă sau de izvor din ”reţeaua comercială a unor lanţuri de hipermarketuri şi supermarketuri din Bucureşti”.

Au fost testate 17 astfel de sortimente de apă, iar, dintre acestea, cinci sunt neconforme, au stabilit analizele de laborator efectuate la SC Manor Laboratory Center SRL Bucureşti. Inspectorii au dat amenzi de 50.000 de lei, au oprit definitiv de la comercializare şi au retras ”din circuitul consumului uman” aceste tipuri de apă.

Citește continuarea articolului AICI

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »