Remedii naturiste / Puterea plantelor »

Păpădia face minuni pentru sănătate

Autor: Geanina Furdui | 27 mai, 16:28 | 0 comentarii | 6938 vizualizari

Păpădia pajiştilor înverzite şi ruda ei aristocrată, rucola, au în comun forma asemănătoare a frunzelor.


 

Aceste două plante au efecte benefice asupra organismului:

Păpădia e o plantă medicinală eficientă mai ales pentru tratarea afecţiunilor hepatice.

Conţine taraxacină, un excelent remediu pentru afecţiunile hepatice şi biliare.

E şi o sursă naturală de vitamine precum B1, C şi D, fito-steroli şi tanini.

Rădăcina ei are efecte cicatrizante, stimulează procesul de eliminare a toxinelor, e diuretică şi depurativă; e un bun remediu în acnee, litiaze biliare şi renale, gută, inflamaţii ganglionare ori artrite.

Frunzele şi tijele proaspete îmbunătăţesc metabolismul, vindecă eczemele, erupţiile cutanate şi acneea.

Pentru o cură de detoxifiere, consumaţi zilnic, timp de două săptămâni, câte o salată din frunze proaspete de păpădie.

Rucola e folosită ca plantă aromatică în bucătăria mediteraneeană, pentru a îmbunătăţi gustul salatelor, pastelor, al preparatelor cu peşte, orez sau ouă.

Frunzele ei conţin vitamina C care apără organismul de infecţii, sporindu-i imunitatea. Combinate cu ulei de măsline, acestea reprezintă un adevărat medicament: reglează nivelul colesterolului şi măresc flexibilitatea şi permeabilitatea vaselor de sânge.

Uleiul volatil pe care îl conţin frunzele poate distruge bacteriile ce produc infecţiile renale şi intestinale.

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »