Stil de viata&dieta / Ingrijire »

Obiceiuri zilnice nesănătoase la care să renunți acum

Autor: Cristina Popescu | 15 ianuarie, 12:00 | 4 comentarii

Reclamele te-au convins de necesitatea gelului antibacterian pentru mâini, în timp ce producătorii de apă îmbuteliată îți promit sănătate pură.


Specialiștii susțin, însă, că obiceiurile pe care le-am cultivat de-alungul anilor - cum ar fi periajul dinților după fiecare masă sau grija exagerată față de microbi - ne-ar putea afecta sănătatea pe termen lung. Iată de ce!

Te speli pe dinți după fiecare masă

Tot reclamele de la televizor ți-au insuflat că este sănătos să-ți speli dinții după fiecare masă. Specialiștii în sănătatea orală contrazic acest lucru și spun că alimentele pe care le consumăm lasă în gură un reziduu acid, care slăbește stratul protector al dinților, astfel că periajul dinților imediat după masă nu face decât să afecteze smalțul danturii și să-i provoace sensibilitate.

În schimb, poți aștepta cel puțin o oră până la spălarea dinților. Totuși, dacă trebuie să elimini neapărat particulele alimentare, îți poți clăti gura folosind apa de gură.

Folosești gelul antibacterian cu fiecare ocazie

Obișnuiești să folosești gelul antibacterian după ce atingi fiecare clanță din locurile publice? Acest obicei s-ar putea să-ți facă mai mult rău decât bine.

Astfel, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din California (SUA), majoritatea gelurilor dezinfectante conțin un compus chimic numit triclosan, care este ușor absorbit de piele și, odată intrat în fluxul sangvin, afectează celulele responsabile de coordonarea mușchilor. Utilizarea sa pe termen lung usucă pielea, poate provoca infertilitate și probleme ale inimii sau declanșa pubertatea precoce.

Atunci când este posibil, folosește metoda cea mai testată în timp de curățare - apă și săpun.

Schimbi des produsele cosmetice

Medicii dermatologi atrag atenția că acest obicei este dăunător în special pentru persoanele cu piele sensibilă, întrucât pH-ul diferă de la un produs la altul. Astfel, alternarea produselor cu pH-uri diferite poate provoca înroșirea pielii, eczeme, apariția petelor sau acnee.

Ideal ar fi să alegi o firmă de cosmetice de încredere, realizate din ingrediente naturale și să citești cu atenție pH-ul de pe eticheta produsului.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Carmen | 15 ianuarie 2016, 09:40
Surpriza totala pe piata ofertelor de lucru! Tot mai multi oameni lucreaza acum cu noi, convinsi de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Aiftimiei | 15 ianuarie 2016, 11:45
Un proiect minunat! Daca pana acum nu ai reusit sa-ti indeplinesti cel mai drag vis, e timpul sa reinvii speranta! Acum exista acest proiect in care se implica deja foarte multi oameni, cu rezultate excelente. Suntem in plina ascensiune si vei da tot timpul peste noi, asa ca alatura-te noua acum si incepe sa castigi si tu bani, la fel cum deja au castigat si alti oameni! Cere acum detalii mai multe la adresa de email:[email protected]
3 Postat de: Georgiana | 15 ianuarie 2016, 18:08
Liber la castiguri! Vrei cu adevarat sa castigi bani? Vrei mai multa siguranta pentru viitorul tau? Te asteptam in cel mai dinamic program de colaborare online la domiciliu, in timpul liber! Aici ai sansa unica si serioasa de a-ti completa rapid veniturile lunare! Trebuie doar sa ne contactezi cat mai repede posibil la adresa noastra de email: [email protected]
4 Postat de: Cum Poti Sa Faci Bani Pe Net | 16 ianuarie 2016, 17:13
Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala.
NU este necesara niciun fel de experienta!
Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii.
Lucrati intr-un mediu placut, proactiv.
Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic.
Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale.
Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere.
Programul de lucru este flexibil.
Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor.

Solicitati acum mai multe detalii la adresa de mail indicata mai jos.

Cerinte:

- calculator si conexiune internet
- cunoastere navigare online si operare pc.
* nu sunt necesare cunostinte avansate pc.
- limba engleza, nivel incepator
- perseverenta, ambitie si dorinta de a reusi intr-un domeniu nou

Oferim:
-instruire gratuita
-contract
-scrisoare de recomandare pentru persoanele interesate de aceasta
-posibilitatea de a lucra de acasa

mail: [email protected]
Adauga un comentariu »